Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

MT: Maatalousyrittäjien stressi on vähentynyt ja työn ilo lisääntynyt – eniten psyykkisiä oireita raportoivat eläintilalliset

Maatalousyrittäjien työhyvinvointi on kohentunut. Aiempaa useampi kokee työn iloa ja aiempaa harvempi psyykkistä oireilua ja stressiä, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus (MT).

Uutisessa kerrotaan Melan teettämästä ja Kantar TNS Agrin toteuttamasta verkkokyselystä, johon vastasi 932 maatalousyrittäjää. Tuloksia verrataan vuoden 2017 ja 2019 vastaaviin tuloksiin.

MT:n mukaan 55 prosenttia kyselyyn vastaajista ilmoitti olevansa tyytyväisiä nykyiseen työhönsä maatalousyrittäjänä. Aiemmissa kyselyissä vastaava luku oli 51 prosenttia.

Työn iloa ilmoitti kokevansa 57 prosenttia vastaajista. Vastaavat luvut olivat 53,5 prosenttia vuonna 2017 ja 55 prosenttia vuonna 2019.

MT:n mukaan maatalousyrittäjien kokemat psyykkiset oireet, kuten väsymys tai voimattomuus, ärtyisyys tai kiukkuisuus sekä masentuneisuus ovat vähentyneet.

Myös stressin kokeminen on vähentynyt. Nyt stressiä ilmoitti kokevansa melko tai erittäin paljon 16 prosenttia vastaajista, kun vuonna 2017 näin kertoi neljännes ja toissa vuonna reilu viidennes vastaajista.

Eniten psyykkisiä oireita ja stressiä raportoivat MT:n mukaan eläintilalliset.

Myös maatalousyrittäjien arvio omasta työkyvystään on MT:n mukaan kohentunut. Asteikolla 0–10 se oli tänä vuonna 7,4, kun vuoden 2017 kyselyssä se oli 7 ja toissa vuonna 7,3.