Lukijalta: Kuka on päättänyt, että kaikilla paikoilla on eri hiihtotyyleille oltava leveä väylä?

Leena Vilponen

Jopas Lasse Koskinen (ESS 17.1.) innostui panettelemaan Mervi Pasasen Esalainen-kolumnia (ESS 15.1.). Ei Mervi halunnut kävellä latu-uralla, vaan siinä metsässä, jossa hän ja monet muut kesälläkin kulkevat. Hiihtohullut vain haluavat omia kaikki valmiit polkureitit monen metrin levyisiksi latuväyliksi, ei latu-uriksi, joka on kahden suksen levyinen.

Väität, että latu-ura on leveä, koska… Miksi? Kuka on päättänyt, että kaikilla paikoilla on eri hiihtotyyleille oltava leveä väylä? On kohtuutonta vaatia, että yhdelle kansanosalle – hyväkuntoista väkeä, jolla on varaa hankkia kunnon varusteet – tehdään vielä leveät väylät, joille muilla ei ole asiaa. Viittaat vakaviin vaaratilanteisiin. Eikö hiihtäjällä ole mitään vastuuta omasta liikkumisestaan ja tarkkaavaisuudestaan?

Kerrot jokamiehen oikeuksista, ja saman tien tyrmäät ne. Sinäkin voit mennä metsään hiihtämään umpihangessa tekemään omat latusi, niin mekin teimme ennen.

Viittaat myös merkattuihin maastoreitteihin. Katsopa karttaa, niin huomaat, että ne alkavat hiihtostadionilta tai vanhalta raviradalta ja kaikki reitit suuntautuvat länteen. Jo lähtöpaikkaan päästäksesi täytyy sinulla olla auto, ellet sitten halua ensin kävellä täältä toiselta puolelta kaupunkia montaa kilometriä.

Kaikilla ei ole autoa, ja tässäkin päästään eriarvoiseen mahdollisuuteen käyttää yhteiskunnan varoilla tehtyjä ja hoidettuja ulkoilureittejä.

Kävelykielto voi olla hiihtouralla, mutta niitten määrästä suhteessa hoidettuihin kävelypolkuihin olen eri mieltä.

Kirjoittaja on mummo ja lahtelainen veronmaksaja.

"Ei lisätä vastakkainasettelua hiihtäjien ja muiden metsästä nauttivien ulkoilijoiden välillä" - hiihtämisestä nauttiva lukiolainen kommentoi Mervi Pasasen Esalaista

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut