Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Kiinteistöliiton ja taloyhtiöiden välisessä toiminnassa on paljon kehitettävää

Eero Ravantin ja Kalevi Laitisen kirjoitus Etelä-Suomen Sanomissa 6.9. sekä Kiinteistöliitto Päijät-Hämeestä Tapio Ojalan ja Hanna Koskelan vastaus 10.9. tuovat selvästi esille, että Kiinteistöliiton ja taloyhtiöiden välisessä toiminnassa on olennaisen paljon kehitettävää.

Oma taloyhtiömme on nuori ja ensimmäiset vuodet ovat kuluneet toimintojen käynnistämiseen. Itse olen toiminut hallituksen puheenjohtajana sekä nyt jäsenenä. Meillä on valitettavasti jo kolmas isännöintiyhtiö ja viides isännöitsijä.

Tietääkseni isännöitsijöiden kanssa Kiinteistöliittoa on sivuttu vain pari kertaa, ja viesti heiltä on ollut, että ”taloyhtiön ei kannata murehtia, me isännöitsijät käymme kokouksissa”.

Tuntuu, että isännöitsijöiden suhtautuminen on yleisemminkin tällainen. Koska lisäksi taloyhtiöiden hallitukset vaihtuvat liian usein, Kiinteistöliiton toiminta jää taloyhtiöille etäiseksi tai sitä ei käsitellä ollenkaan.

Tietääkseni oman taloyhtiömme hallitukselle ei ole tullut yhtään pöytäkirjaa tai muuta raporttia siitä, mitä Kiinteistöliiton vuosikokouksissa on tapahtunut tai puhuttu. Kuten sanottu myös hallitukset olisivat voineet olla aktiivisempia.

Viesti on ollut, että ”taloyhtiön ei kannata murehtia, me isännöitsijät käymme kokouksissa”.

Tulisiko isännöitsijät velvoittaa aina raportoimaan kokouksista? Voisiko isännöitsijä edustaa taloyhtiötä vain erityistapauksissa? Onko vuosikokouksen ja muiden mahdollisten kokousten pöytäkirja riittävän informatiivinen?

Onko puheenjohtajaklubissa ollut keskustelua esimerkiksi säätiön perustamisesta? Kuuluuko säätiön pyörittäminen Kiinteistöliiton ydintehtävään? Onko vaara, että säätiö alkaa elämään ”omaa elämäänsä” – vaikka Patentti- ja rekisterihallitus sitä valvookin?

En ole tietoinen siitä, kuinka kauan Kiinteistöliiton nykyisen hallituksen jäsenet ovat olleet tehtävissään, mutta olisiko syytä rajoittaa toimikausien pituutta kuten ”oikeissa” yhtiöissä? Henkilömuutoksetkin tuovat aina uutta.

Kirjoittaja on taloyhtiön hallituksen jäsen