Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Kavioliigan syyskausi päättyi Niemisen juhliin – "Ainahan kaksoisvoitto maistuu hyvältä"

Vermon lauantairaveissa katseet kiinnittyivät Kavioliigan syyskauden päätökseen, kun sekä kylmä- että lämminverisille ajettiin Kavioliiga GP:t.

Lämminveristen kilpailu oli Markku Niemisen valmennustallin juhlaa. Tuimassa kiihdytyksessä kisan suosikki Lexus Dream ei onnistunut ohittamaan sisäpuolelta startannut Justice Åsia. Lexus Dream sai kuitenkin vetoapua tallikaverilta, kun kasiradalta lähtenyt Don Williams kiersi toisen radan veturiksi.

Keulassa ravannut Justice Ås taisteli loppuun saakka voitosta, mutta ei mahtanut mitään, kun Niemisen valmentama kaksikko vyöryi lopussa ohi. Ensimmäisenä maalilinjan ylitti Don Williams, joka kuittasi molempien suurkilpailujen ykköspalkintona olleen 20 000 euron potin.

– Ainahan kaksoisvoitto maistuu hyvältä, oli kisa, mikä vain, Nieminen tunnelmoi.

– Olihan se lähtökohtaisesti yllätys, että Don Williams oli ensimmäisenä maalissa. Ajattelin, ettei sen vauhti riitä, joten Lexus Dream oli ennakkoon se hevonen, jota kohtaan oli isommat odotukset. Toivoin, että Antti (Teivainen) olisi ajanut johtavan rinnalla oikein kovaa, että keulahevonen olisi lyötävissä, mutta pikkuisen hiljaista oli vauhti, mikä vähän mietitytti.

Viime viikolla Lahden Kavioliiga-osakilpailussa kauden avausvoittonsa ottanut Pyörylän Paroni toisti tempun Vermossa.

Leo Mönttisen valmennettava liimautui johtopaikalle alkukiihdytyksessä edenneen Vixuksen kantaan. Viime viikonlopun tapaan myös tällä kertaa kiritilat aukesivat juuri oikeaan aikaan, ja Iikka Nurmosen ajokki spurttasi terävästi voittoon.

Vermon Toto75-kierroksen suurimmasta yllätyksestä vastasi Juuso Holttisen valmentama ja Esa Holopaisen ohjastama Lightningsky. Kuusivuotias ruuna hallitsi juoksun jokaista metriä, ja otti kauden toisen voittonsa komealla keulasoololla.

Pyörylän Paronin ja Lightningskyn järjestämien yllätysten myötä Toto75-pelissä ei löytynyt yhtään 7 oikein -tulosta. 6 oikein veikanneet saivat 1 098,40 euroa, 5 oikein -tuloksella lunasti 46,67 euroa.