Kauraneliöt valmistuvat helposti. Sekoita taikina, levitä pellille, kohota kerran ja paista.
Kauraneliöt
7,5 dl vettä
6 dl kaurahiutaleita
1 pala hiivaa
1,5 tl suolaa
yrttimaustetta reilusti
2 rkl siirappia
0,75 dl öljyä
noin 9 dl vehnäjauhoja
1. Sulata hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola, siirappi, yrttimauste ja öljy.
3. Lisää kaurahiutaleet sekoittaen. Lisää vielä vehnäjauhot.
4. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle.
5. Taputtele taikina jauhojen avulla tasaiseksi levyksi. Kohota liinan alla.
6. Ripottele päälle kaurahiutaleita ja yrttimaustetta.
7. Leikkaa levy jauhotetulla taikinapyörällä neliöiksi.
8. Paista 225 sateessa noin 15 minuuttia tai kunnes kypsä.