Etlarin eväät: Kauraneliöt

Kauraneliöt valmistuvat helposti. Sekoita taikina, levitä pellille, kohota kerran ja paista.

Kauraneliöt

7,5 dl vettä

6 dl kaurahiutaleita

1 pala hiivaa

1,5 tl suolaa

yrttimaustetta reilusti

2 rkl siirappia

0,75 dl öljyä

noin 9 dl vehnäjauhoja

1. Sulata hiiva kädenlämpöiseen veteen.

2. Lisää suola, siirappi, yrttimauste ja öljy.

3. Lisää kaurahiutaleet sekoittaen. Lisää vielä vehnäjauhot.

4. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle.

5. Taputtele taikina jauhojen avulla tasaiseksi levyksi. Kohota liinan alla.

6. Ripottele päälle kaurahiutaleita ja yrttimaustetta.

7. Leikkaa levy jauhotetulla taikinapyörällä neliöiksi.

8. Paista 225 sateessa noin 15 minuuttia tai kunnes kypsä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut