Etlarin eväät: Nokkossämpylät

Luonnonantimien ja kasvisten käyttäminen on osa kestävää arkea niin terveyden ja ympäristönkin kannalta.

Nokkossämpylät

5 dl maitoa tai piimää

1 dl kuivattuja tai ryöpättyjä hienonnettuja nokkosia

1 tl suolaa

1/2 dl siirappia

1/2 dl öljyä

1 pussi (11 g) kuivahiivaa

3 dl ruisjauhoja

7-8 dl vehnäjauhoja

1. Jos käytät kuivattuja nokkosia, liota niitä lämpimässä maidossa tai piimässä noin 1 tunti.

2. Lisää nokkos-neste seokseen mausteet, öljy ja pieni määrä jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

3. Lisää jauhoja vähitellen alustaen taikinaa. Anna kohota.

4. Leivo kohonneesta taikinasta noin 20 sämpylää. Kohota uudelleen sämpylöinä.

5. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut