Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

KD ja sitoutumattomat ryhmät nimesivät edustajansa Päijät-Hämeen hyvinvointialueen toimielimiin

Kristillisdemokraatit, Pro Lahti ja Hämeen Sitoutumattomat ovat nimenneet henkilöt Päijät-Hämeen hyvinvointialueen luottamustoimielimiin. Ryhmät tekivät tammikuun aluevaaleissa yhteistyötä. Yhteislistan sisäinen paikkajako on tehty yhteistyösopimuksen ja vaalituloksen perusteella.

Aluehallituksen jäseneksi esitetään Sonja Falkia (kd.) ja varajäseneksi Kalle Aaltosta (Pro Lahti).

Asiakas- ja osallisuuslautakunnan jäseneksi on ehdolla Pertti Arvaja (kd.). Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakuntaan esitetään Kalle Aaltosta. Turvallisuuden ja varautumisen lautakunnan jäseneksi on ehdolla Hämeen Sitoutumattomien Seppo Lehtinen ja tarkastuslautakunnan jäseneksi Seppo Korhonen (Pro Lahti). Yksilöasioiden jaostoon nimettiin Leena Kaartinen (kd.).

Edellä mainitut henkilöt ovat lahtelaisia lukuun ottamatta Lehtistä, joka on iittiläinen.

Paikkajaon jälkeen KD:n, Pro Lahti ja Hämeen Sitoutumattomat toimivat omina ryhminään aluevaltuustossa. Hyvinvointialueen toimielinten luottamushenkilöt valitaan Päijät-Hämeen aluevaltuuston ensimmäisessä kokouksessa maanantaina 7. maaliskuuta.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen 69-jäseninen valtuusto käyttää ylintä päätösvaltaa hyvinvointialueella, joka ottaa ensi vuoden alussa vastuun maakunnan sote-palveluista ja pelastustoimesta.

Vihreät nimesi edustajansa Päijät-Hämeen hyvinvointialueen luottamuspaikoille

Kokoomus nimesi henkilöt Päijät-Hämeen hyvinvointialueen luottamuspaikoille, esittää Kristiina Hämäläistä aluehallituksen puheenjohtajaksi

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen luottamuspaikat sovittu – näin paikat jaetaan ryhmien kesken