Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Kokkailua, taidepajoja, pelipäiviä ja Arttu Lindemanin kanssa tubetusta – Lahti järjestää monenlaista puuhaa nuorille talvilomaviikolla, kuuntele haastattelu

Lahden kaupungin nuorisopalvelut järjestää nuorille paljon erilaista tekemistä talvilomaviikolle 28.2. – 4.3. Toiminnot järjestetään nuorisotiloissa ja eri puolilla kaupunkia. Talvilomaviikon tapahtumat on tarkoitettu neljäsluokkalaisille ja sitä vanhemmille lapsille ja nuorille.

– Olemme kuunnelleet nuorten toiveita ja lisänneet joitakin edellisinä vuosina suosittuja tapahtumia. Hohtokeilausta ja Megazonea on kumpaakin yksi ryhmä enemmän kuin vuosi sitten, Päivi Aaltonen Lahden kaupungin nuorisopalveluista kertoo.

Ohjelmassa on muun muassa hampurilaispajoja, meksikolaisen ruuan valmistusta, kaupunkiseikkailua Perhepuistossa, pelipäiviä, taidepajoja ja elokuvapaja, jossa opetellaan tekemään kännykällä elokuvia. Lisäksi nuoret pääsevät seinäkiipeilemään, oppivat striimaamaan, pääsevät perehtymään YouTuben saloihin yhdessä Arttu Lindemanin kanssa ja luistelemaan ohjatusti SOL Areenalle.

Nuorisotyöntekijä Päivi Aaltosen haastattelu

– Itse olen menossa ohjaamaan talvilomaleiri TalviCampingia Isorannan leirikeskukseen ja uskon, että siitä tulee tosi hauskaa. Siellä on ohjelmassa muun muassa lumikenkäilyä, ulkoilua tai mitä nuoret itse toivovat. Nuoret voivat itse päättää, osallistuvatko leirillä ohjattuihin toimintoihin vai chillaavatko kavereiden kanssa sohvalla, Aaltonen sanoo.

Osa tapahtumista vaatii ennakkoilmoittautumisen nuorisopalveluiden verkkokaupassa, joka avautuu maanantaina 14.2. Verkkokauppa on avoinna sunnuntaihin 20.2. saakka.

– Osa suosituimmista tapahtumista täyttyy nopeasti, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä, Aaltonen vinkkaa.

Talviloman koko ohjelma löytyy Nuorisopalveluiden lomatoiminta -verkkosivuilta. Myös HarrasteLahti -sivustolle on koottu harrastus-, loma- ja vapaa-ajantoimintaa lahtelaisille lapsille ja nuorille.

Talvilomaviikon tapahtumissa toimitaan voimassa olevien koronarajoitusten ja suositusten mukaan.

Juttua oikaistu 9.2.2022 korjaamalla Isku Areena SOL Areenaksi.

Kahvitauoista pitempi kesti kuusi minuuttia – Lahdessa luokanopettaja ei koulupäivän aikana opettajanhuoneessa lorvi

Yrityskylässä lapset pääsevät töihin – Lahteen aukesi yrityskylä kuudesluokkalaisille

Lahtelaiskouluissa on nähty korona-arjen vaikutukset nuoriin – "Vastaanotoillani näkyy eniten ahdistuneita ja unirytmin muutoksista kärsiviä opiskelijoita", terveydenhoitaja kertoo