Lahden kaksivuotinen esiopetuskokeilu alkaa, nämä päiväkodit valittiin mukaan

Lahdessa kaupungin päiväkodeista kokeiluun pääsi noin kolmasosa eli 11. Sanna Jompero

Kari Anttinen

Lahti on mukana elokuussa alkavassa kaksivuotisessa esiopetuskokeilussa. Se kestää toukokuun 2024 loppuun saakka.

Vuonna 2016 syntyneet lapset aloittavat kokeilun nyt elokuussa ja vuonna 2017 syntyneet elokuussa 2022.

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu asettaa perheet eri asemaan – osa saa hoitopäivän jopa puolet halvemmalla

Kokeiluryhmään valituille noin 300:lle viisivuotiaalle lapselle kaksivuotinen esiopetus on velvoittavaa, kertoo Lahden kaupunki. Huoltajan vastuulla on huolehtia siitä, että lapsi osallistuu joko kokeilupäiväkodissa järjestettyyn esiopetukseen tai muuhun sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Osa vuonna 2016 syntyneistä lapsista kuuluu Lahdessa vertailuryhmään. Kokeilussa mukana olevien 105 kunnan lisäksi mukana on myös verrokkikuntia, jotka eivät järjestä kaksivuotista esiopetusta.

Osa Lahden seudun viisivuotiaista pääsee ilmaiseen esiopetukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut kokeiluun 11 lahtelaista päiväkotia. Mukana ovat Jalkarannan, Kanervan, Metsäkankaan, Kariston, Rakokiven, Tenava-Tonttilan, Villähteen, Ahtialan, Leikkituvan, Mukkulan ja Sipuran päiväkodit.

Kokeilun avulla on tarkoitus kehittää varhaiskasvatuksen laatua. Lahden sivistyslautakunta käsittelee kokeilun paikallista opetussuunnitelmaa keskiviikkona 28. huhtikuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut