Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Lukijalta | Häpeällinen siltahanke pilaa Lahden kaupunkikuvaa

Etelä-Suomen Sanomien (17.1.) näppispalstalla kirjoitettiin taannoin: ”Ylikulkusillan rakentaminen bisneksen ehdoilla on junttilan touhua”.

Kirjoituksen kohde on suunniteltu kävelysilta Aleksanterikadun yli Sokos-tavaratalon ja hotelli Seurahuoneen väliin.

Tämän pitäisi olla Etelä-Suomen Sanomien etusivun juttu eikä ohimennen esitetty mielipide.

Kuvitteleeko Osuuskauppa Hämeenmaa, että kukaan kaupunkilainen hyväksyisi tällaista, jos hänen mielipiteestään vähääkään välitettäisiin?

Lahden kaupunkikuva tuhottiin nopean tienestin toivossa perusteellisesti 1980-luvun alkuun mennessä, ja nyt Osuuskauppa Hämeenmaa jatkaa kyynisesti tätä surullisenkuuluisaa toimintaa.

Kuvitteleeko se tosiaankin olevansa mitään muuta kuin kaupungin häpeäpilkku näin toimiessaan?

”Sitten katsellaan harmaata palkkia, joka pilaa myös jouluvalonäkymän. Omistaako Sokos Seurahuone kanssa tämän kaupungin?” lukija jatkaa. Saman tien voidaan hävittää koko kaupunki. Siinäpä muuten tuottoisa ajatus.

Toinen lehden lukija ehdotti mielipidekirjoituksessaan (18.1.), että sillan sijaan Aleksanterinkadun ali voisi rakentaa tunnelin, mutta tämäkin taitaa kaatua Osuuskauppa Hämeenmaan ahneuteen ja välinpitämättömyyteen.

Ketkä lahtelaispäättäjät ovat mukana?

Maksaahan tunneli monin kerroin enemmän kuin silta. Eikä kaupunkilaisten viihtyvyydellä ole ennenkään ollut mitään väliä. ”Emme ole ison rahan pelinappuloita, vaan eläviä ihmisiä”, todettiin aikanaan Risto Jarvan kantaaottavassa komediassa, mutta tämä ei tiettävästi koske lahtelaisia. Kysykää vaikka Lahden kaupungin päättäjiltä.

Toimillaan Hämeenmaa osoittaa täydellistä välinpitämättömyyttä niin kaupunkilaisten mielipiteitä kuin kaupunkikuvaa kohtaan.

”Paskaa lapsille” kuten Leevi and The Leavingsin kappaleessa lauletaan. Ja sitten ihmetellään miksi Lahti täyttyy syrjäytyneistä ja huumeidenkäyttäjistä.

Ympäristö tekee näköisekseen.

Jokaisen itseään kunnioittavan kaupunkilaisen onkin syytä boikotoida Osuuskauppaa ja selvittää juurta jaksain ketkä lahtelaispäättäjät ovat mukana hyötymässä Hämeenmaan suhmuroinneista. Ettei olisi suurin osa.