Näppis: Ylikulkusillan rakentaminen bisneksen ehdoilla on junttilan touhua.

Aleksin ylittävä kävelysilta tulee hävittämään avaran kadun näköalan. Sitten katsellaan harmaata palkkia, joka pilaa myös jouluvalonäkymän. Omistaako Sokos Seurahuoneen kanssa tämän kaupungin? Olis edes kysytty lahtelaisten mielipidettä.

Ylikulkusillan rakentaminen bisneksen ehdoilla on junttilan touhua.

Neljännes käyttänyt huumeita, mielenterveysongelmat levinneet, ulkonäkö pilataan tatuoinneilla, nuoria uskotellaan sukupuolineutraaleiksi, koti uskonto ja isänmaa halutaan hävittää= nykypäivän uskonnotonta kouluopetusta!

Saara Larkion kirjoitus oli aivan loistava jatke kehitykselle: vihdoinkin, satojen vuosien pimennon jälkeen saa alkaa puhumaan kirkon asioista suoraan. Hyvä!

Tulevaisuuden vuosittaiset juhlamme -kirjoitus täällä oli asiaa. Pikkuhiljaa taruihin perustuvat juhlien nimet joutavat vaihtoon.

Hyvä Matti Kiipula / STT /ESS. Miksi menit vääristelemään kuvaustasi rekkojen todellisista pituuseroista 16.1. ESS:ssa?

Nykyajan laitostiskikoneet kuluttavat niin vähän vettä, että sillä perustelut tarjottimuudesta ovat soopaa. Ainoa tavoite on saada ruuan määrää pienemmäksi ylimääräisen jonottelun takia. Lapset voivat mennä kauppaan karkkeja ostamaan ja kunta säästää...

Etlari niitittömänä on mun suosikki, ei niin raavi pyyhkiessä ja on testin mukaan lähinnä oravaa.

Ärsyttää, kun joku siteeraa Raamattua tai mitä tahansa muuta asiaa yhden lauseen/jakeen verran. Kun sellainen irrotetaan asiayhteydestä/kokonaisuudesta, koko ajatus muuttuu olennaisesti.

Olen syvästi pettynyt postin jakeluun! En tule lähettämään ainuttakaan ystävänpv korttia, koska joulukortitkaan eivät vielä ole menneet perille!

Arvostan Päivi Räsästä, joka pysyy sanojensa takana. Sama pätee Saara Larkioon, ei mitään kiihotusta, vain mielipide johon oltava oikeus.

Ilmaisia ruokakasseja noutaa samat ihmiset monesta paikasta. Laittakaa jokin kortti tarvitsijoille. Esim tietty paikka/1 krt/viikko.

Oletko sitä mieltä,että rähinöinti kikystä on turhaa? Jos olet, tule meille esim. siivoamaan joka toinen viikko 1 tunti ilmaiseksi. Saat pitää 1 kuukauden kesälomaa.

Sotessa terveys- ja sosialipalvelut yhdistetään. Järjestämisvastuu on kunnilla. Yhtiö, jossa kaupunki on vähemmistöosakkaana, ei voi hoitaa sosialiasioita. Yksityisille ollaan ilman kilpailutusta antamassa koko perusterveyden hoito. Varmasti tulijoita on. Lempiselle sanoisin, että osakeyhtiön purkaminen ei ole läpihuutojuttu eikä ilmaista.

Miksi yksityinen terveyspalvelu tahkoaa rahaa toimilla joissa julkinen terveydenhoito tekee tappiota. Johdossako vika?

Yksityistäminen Hykyssä alkoi jo vuodenvaihteessa kun varastointi ja logistiikka siirrettiin liikkeen luovutuksella HUB-logisticsille! Täysin "salassa" tietenkin lahtelaisen tavan mukaan.

Onko ess.n sudokun tekijä vaihtunut?

Kyllä sairaanhoitajien palkkaukseen ja korkeampiin palkankorotuksiin rahat löytyy ilman kansalaisten verojen korotuksia. Poistetaan AY-liikkeen ja sen ammattijärjestöjen pääoma- ja vuokratulojen verovapaus. Sieltä vapautuu n. 400 miljoonaa verovapaata rahaa hoitajille vuodessa.

Ei parkkipaikkoja, huonot liikenneyhteydet, haluttomuus kehittää. Lahti haluaa tappaa Kisapuiston ja tilalle kerrostaloja. Se siitä urheilukaupungista.

Kansalaiset, miettikääpä, miksi ay-liikkeen pääoma- ja vuokratulot ovat aina vaan verovapaita. Eli kaikki me veronmaksajat maksamme ne sadat miljoonat eurot, joilla sitten rahoitetaan jatkuvat lakkoilut. Ei liene nykyaikaa.

Kannatamme nuorten ehkäisykeinoksi ilmaisia kondomeja. Kuntien niukkoja varoja olisi inhimillisempää käyttää nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn.

Pelastuisiko maailma ylikulutukselta, jos otetaan mallia amisseista – ei autoja, ylimääräisiä sähköjä yms. eli paluu menneisyyteen. Ei taida nykyihminen taittua moiseen eikä Lahdestakaan löydy hevosparkkia.

Ulla, Seppo ja Miika oli hienoa lukea kirjoituksenne ESS mielipide palstalla 15.1.20 sydämelliset kiitokset teille ja lehdelle. Ajattelette asioita pitkäaikaisen kokemuksen ja perehtymisen ansiosta rakentavasti ja hyvää tahtoen. Riitta

Hyvä työilmapiiri on kaiken A ja O. Ole joustava ja kärsivällinen ja arvosta työtoveriasi. Muutoin saat tehä työt itse!

Salpauksen infoilta erityistä tukea tarvitsille opiskelijoille... Paha mieli jäi. Tuli tunne ettei ole tervetullut Salpaukseen jos kärsii mistä tahansa oppimisen ongelmasta.

Lopettakaa Kelan pääpaikka Lahdesta, kun asioiminen on täysin mahdotonta ilman ajanvarausta. Kelan vartija seisoo oven suulla ja kysyy asiakkaalta: Onko teillä aika varattuna? Asiakas vastaa: Ei ole. Vartija sanoo: Menkää palvelutorille, siellä on Kela. Onko sellainen mahdollista että ajanvarauksen aikana henkilökohtaisia asioita hoitaa Kelan vartija?

On se kumma. kun ei osata pitää turvaväliä edessä menijään. Olkoon 40, 50 tai vaikka 80km/h rajoitus. Kaikenlaisia perskyttääjä moukkia sitä onkin liikenteessä.

Onko Päijät-Hämeellä omat lait, hallituskin kaatui sairaanhoidon yksityistämisyritykseen.

Viisikkoa ei vaivaa hallitsemattomat metsäpalot, ei maanjäristykset, ei tulivuoren purkaukset, ei kaupunkeja peittäviä tulvia, ei sotia, ei nälänhätää mutta viisikon suuri tragedia on hassut kiky tunnit, mikä suistaa Suomen kaaokseen, apua!

24-tiellä kuopat vaan suurenee koko ajan Asikkalasta pohjoiseen. Pitäisköhän jotain tehdä

Hallitus nosti heti reilusti omia palkkojaan ja palkkasi useita avustajia. Ristiriitaista! Sipilä toimi päinvastoin!

On se kumma jos pientä lehteä pitää nitoa kun isoakin voi lukea ilman niittejä. Älkää nitoko.

Kaup.sairl.hammashoitola 16.1. Kiitos hyvästä hoidosta ja empaattisesta kohtaamisesta. .

Olisiko Hyky:n työntekijöiden aika kerätä vaikka nimiadressi työnantajansa uutta ulkoistamissuunnitelmaa vastaan? 15v:ssa nähty, ettei ulkoistaminen tilannetta ole parantanut. Tuskin moni työntekijä ruohonjuuritasolla haluaa siirtyä yksityiselle!

Padasjoki palvelee-lehden kansikuvan ilme sopisi ennemminkin surunvalitteluadressiin.

Mies joutuu maksamaan elatusmaksut toisen miehen lapsesta! Varmasti ei saa edes tavata lasta. Oikeiltakin isiltä tapaamisia estetään ja ilman syytä.

Varokaa Orimattilan Virenojalla kärttyisää ämmää joka kivittää liikkuvia autoja, ja sitten se karkaa paikalta!

Papin virkapuku ei ilmeisesti viehätä Saara Larkiota. Palomiehen ja poliisin virkapuvun edessä Saara on sulaa vahaa.

Onko Superin Paavolakaan täysin ajantasalla mitä nykyään lähihoitajalta vaaditaan esim kotihoidossa. Vertasi vaativuutta putkimiehen töihin. Onko siinäkin hommassa esim. väkivallanuhkaa, tartuntavaaraa ja toisen terveyden virhearvionnin riskiä.

Sipe Santapukki, kiitos mahtavasta Ukkonen-sävellyksestäsi.

Mikä ihme siinä vilkun käytössä on niin vaikeaa? Liian moni jättää käyttämättä kokonaan ja niistäkin, jotka käyttävät, 90 % laittaa sen päälle aivan liian myöhään. Vai mitä olette mieltä siitä, että vilkku syttyy vasta, kun etupyörät ovat jo kääntyneet risteävälle tielle?

En voi suositella HYKY:ä kellekään hoitajalle. Osa nykyisestä sairaslomalla uupumuksen vuoksi tai irtisanoutumassa. Työpahoinvointia mutta ketään johtotasossa ei kiinnosta. Tulostavoitteita ja suoritusta laadukkaan hoidon kustannuksella.

PHKS:n ja Jalmarin fysioterapeutit lomautettuna alku vuodesta!! Vain muutama paikalla. Välitön vaikutus osastoilla!

Tosiasia on, että täällä ei olisi näin paljon tosi sairaita tai vanhuksia ellei olisi näin pitkälle viritettyä sairaudenhoitoa. Ihmiset pidetään väkisin hengissä, vaikka ei edes elämänhalua olisi.

Kansalaisaloitteen aihe. PHHYKYn asiakkaiden eli Päijät-Hämeen kansalaisten mielipidekysely monikansallisesta yksityistämisestä. Tulos otettava huomioon päätöksenteossa. (Tämä on sentään digiaikaa ja vuosi 2020).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. ESS seuraa: Lahden Patomäessä käynnissä poliisioperaatio - asuintalo piiritetty, paikalla lääkäri luotiliiveissä
 2. Salpausselän kisat lähestyvät – miten se näkyy Lahden keskustassa?
 3. Perusterveellä aikuisella on keskimäärin 2–4 flunssaa vuosittain – miksi joillakuilla on enemmän, toisilla taas ei yhtään?
 4. Poliisin aselupahallintoa uhkaa jättiruuhka: jopa 120 000 ilmoitusta kerralla
 5. Terveydenhuolto sai yhtenäiset ohjeet salassa pidettävien potilastietojen luovuttamisesta poliisille
 6. Heinolassa urheilijoiden harjoittelu otetaan osaksi lukioarkea - "Mukaan voi hakea vaikka kesken lukuvuoden"
 7. Vanhusten kaatumisriskiä pitäisi voida arvioida muuallakin kuin vastaanotolla – mobiili- ja anturiteknologia voi tarjota siihen mahdollisuuden
 8. Pääkirjoitus: Lentorata olisi Lahdelle tärkeä, siksi kaupungin kannattaa osallistua sen suunnitteluun
 9. "Aivan sairas treeniohjelma" – Orimattilan teatteri julkisti ensi kesän veljessarjansa
 10. Vesisade ei ole vaikuttanut Salppurin lipunmyyntiin
 11. Sähköratavaurio haittaa liikennettä Savon radalla - lue yön uutiskooste
 12. Päivi Piiraisen Esalainen: Ikävöin polkupyörällä kulkevaa tuttua posteljoonia
 13. Sinivuokko kukkii Lahdessa, näsiä Asikkalassa – kasvitieteilijän mukaan kevään merkit ovat helmikuussa tavattomia, mutta eivät yllättäviä
 14. Myös Hollolan kunnanhallitus penseä kierrätyspuistolle
 15. Pelicansin teinipuolustajat saivat kantaa isoa kuormaa – "Tykkään siitä, että nämä nuoret tulevat rohkeasti mukaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.