Lukijalta: Kouvolan kaupunki ei maksa KymiRingistä

Esa Lehtinen

Erno Laisi kirjoitti perjantaina 31.1. Esalainen-otsikon alla ”Jopa kouvolalaiset nauravat meille”.

Haluan kommentoida kirjoitusta seuraavasti: Kouvolan Sanomien kouvolalaisille valtuutetuille esittämä kysymys, haluavatko he rahoittaa Kymi Ring Oy:n MotoGP-kisoja on täysin aiheeton.

Kouvolan rahaa tapahtuman järjestelyihin ei ole kukaan pyytänyt tai hakenut vuosikausiin. Eikä tule koskaan hakemaan! Aikanaan kun Kymi Ring oy perustettiin, Kouvolaa pyydettiin mukaan, mutta he kieltäytyivät ja asia on siltä osin loppuun käsitelty.

Sen sijaan radan valmistuttua yhteistyökumppaniksi haluttiin Lahti, jolla on taitoa ja kokemusta järjestää isoja kansainvälisiä urheilutapahtumia. Lahden kaupungin ja sen omistaman KOKO Lahden tytäryhtiöineen mukanaolo hankkeessa on mielestäni tärkeää.

Päijät-Hämeen talousalue tulee taloudellisesti merkittävästi hyötymään MotoGP-kisoista ja tapahtuma-alueella järjestettävistä muista urheilu- ja kulttuuritapahtumista.

Valitettavasti Iitti ei voi maantieteelle mitään, ja naapurimme Kouvola tulee ilmaiseksi hyötymään siitä, mitä me iittiläiset olemme yli kymmenen vuoden ajan hankkeen eteen töitä tehneet.

Todettakoon lisäksi toimittaja Laisille, että Iitti ja iittiläiset ovat päijäthämäläisiä vajaan 11 kuukauden kuluttua ja haluamme tuoda oman panoksemme Päijät-Hämeen parempaan tulevaisuuteen.

Jos jollekin asialle pitää nauraa, niin minä ainakin nauran Lahden ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeelle, joka vie lahtelaisten veronmaksajien rahaa miljoonatolkulla. Tähän vielä yhdistetty anekauppa (lentovero) on kaksinaismoralismia parhaimmillaan.

Kirjoittaja on iittiläinen kunnallisneuvos.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.