Lukijalta: Päijät-Sote vastaa: Kotihoidon pysäköinnissä noudatetaan Lahdessa lautakunnan päätöstä

Corinne Soini

Nimimerkki "10 vuotta lähihoitajana kotihoidossa" kirjoitti mielipidesivulla (ESS 18.10.) pysäköinnin ongelmista Lahdessa. Kirjoittajan mukaan yksityistä kotihoitoa kohdellaan eri tavoin kuin julkista, kun he eivät saa ilmaista pysäköintiä.

Lahden kaupungin tekninen ja ympäristölautakunta on 13.10.2020 hyväksynyt kotihoidon pysäköintioikeuden myöntämisen yksityiselle toimijalle edellyttäen, että se toimii kunnan tai yhteistoiminta-alueen kilpailutettuna kotipalvelujen tuottajana tai palvelusetelituottajana.

Pysäköintioikeuden myöntämisen ehtona julkiselle ja yksityisille toimijoille on tieliikennelain (729/2018) 190 a §:ssä määriteltyjen kotiin tuotavien kunnallisten palvelujen tuottaminen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä korvaa Lahden Pysäköinti oy:lle sopimuksen käytännön toteutuksesta syntyvät suorat kustannukset.

Ikääntyneiden asiakasohjaus järjestää pysäköintiluvan yrityksille, jotka täyttävät Lahden kaupungin ehdot. Lähes kaikki kotipalvelua tuottavat yritykset tuottavat kotipalvelua palvelusetelillä tai ostopalveluna ja ovat luvan piirissä toteuttaessaan kotipalvelua.

Kotihoidon tukipalveluita, kuten siivousta, lupa ei koske, eikä pysäköintilupaa voi tällaisen tehtävän suorittamisessa käyttää.

Kirjoittaja on Päijät-Soten ikääntyneiden asiakasohjauksen tulosaluejohtaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut