Lukijalta: Koti­hoidon pysäköinti edelleen mutkikasta – nyt meidät hoitajat on jaettu kahteen kastiin

10 vuotta lähihoitajana kotihoidossa

Työskentelen lähihoitajana kotihoidossa yrityksessä, joka ei ole palvelusetelituottaja. Olen jo jonkin aikaa odotellut, milloin saamme Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymältä pysäköintiluvat, joilla muun muassa voisimme pysäköidä maksutta keskusta-alueella ja jotka helpottaisivat meidän hoitajien arkea.

Sain hämmästyksekseni kuulla, että vain palvelusetelillä tehtävä työ on hoivatyötä, jolla pysäköintiluvan voi saada. Ilman palveluseteliä tehty työ on hyvinvointiyhtymän linjauksen mukaan vain tukipalvelua!

Mitä ihmettä? Me hoitajat teemme täsmälleen samaa työtä kuin palvelusetelituottajayrityksissä työskentelevät hoitajat. Kylvetämme, hoidamme haavoja, jaamme ja annamme lääkkeitä, huolehdimme ruokailusta ynnä muuta. Tarvittaessa annamme myös siivousapua.

Erona vain se, että asiakas maksaa käynnit kokonaan itse. Osa asiakkaista ei edes halua ottaa palveluseteliä käyttöön, koska silloin käyntimaksuja ei voi vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Vain palvelusetelillä tehtävä työ oikeuttaa pysäköintilupaan.

Lisäksi kuulin, että jos palvelusetelillä palveluja tuottavassa yrityksessä hoitaja käyttää pysäköintilupaa tukipalvelukäyntiin, ja se tulee ilmi, koko yritykseltä otetaan pysäköintiluvat pois.

Kun hoitajien pysäköintiongelmasta keskusteltiin eduskuntaa myöten, luulin, että todella oli tarkoitus helpottaa meidän hoitajien pysäköintiongelmia ja vähentää parkkipaikan etsimiseen tuhrattua aikaa. Vaan taisin olla väärässä.

Nyt meidät hoitajat on jaettu kahteen kastiin. Ne hoitajat, jotka työskentelevät palveluseteliä käyttävissä yrityksissä, tekevät siis oikeaa hoitotyötä. Me muut annamme vain tukipalveluja. Ei tunnu oikeudenmukaiselta, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä!

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Hoivakriisi on ratkaistava viipymättä

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut