Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Nyt olisi korkea aika jonkun selittää tämä järjettömyys

Kirjoitin tällä palstalla Lahden uimahallien omituisesta toimintapolitiikasta 26. toukokuuta, ja toden totta Lahden kaikki uimahallit laitettiin kiinni juhannusaattona. Tämä tökerö päätös pantiin toimeen koronavuoden jälkeen, jonka aikana hallit olivat kiinni varmaankin yli puoli vuotta.

Sattumaa tai ei, yleisö-osastokirjoitukseni jälkeen Jan Vapaavuori avasi Helsingin uimahallit 28.5. – en tiennytkään Jannen seuraavan näin tarkasti ESS:n yleisönosastoa – ja Lahti seurasi perässä seuraavana maanantaina. Nyt reilun puolentoista kuukauden jälkeen Lahti laittaa uimahallinsa hermeettisesti kiinni, ihan joka ikisen. On maailmassa monta ihmeellistä asiaa, jotka hämmästyttää liikuntarajoitteista kulkijaa.

Lainaan omaa tekstiäni hieman muokattuna:

Tämä laadukas päätös herättää muutamia kysymyksiä. Lahdessa on tuhansia ja taas tuhansia liikuntarajoitteisia eri-ikäisiä henkilöitä, joiden ainoa mahdollisuus pitää yllä fyysistä kuntoaan ja toimintakykyään ovat uimahallit ja niiden tarjoamat liikuntamuodot. Monelle terveelle sopii kävely, hiihto, pyöräily, juoksu ja monet muut liikuntamuodot, joita on helppo harrastaa korona-aikanakin. Liikuntarajoitteisille ainoa mahdollisuus ovat uimahallit.

Miksi halleja ei huollettu, kun ne koronan takia olivat kuukausitolkulla suljettuna? Mikä pakottaa sulkemaan hallit samanaikaisesti, jolloin liikuntamahdollisuudet taas viedään liikuntarajoitteisilta? Tällä kertaa kaupungin ala-arvoisen toiminnan takia.

Noh, onhan meillä maauimala! Onpa hyvinkin ja sellaisessa paikassa onkin, ettei sinne liikuntarajoitteisilla ole mitään asiaa, kun sinne eikä varsinkaan sieltä pois omin jaloin pääse. Altaalle ja sieltä pois pääsyä mahdollistamassa ei ole minkäänlaista apua tai järjestelyä liikuntarajoitteisille.

Nyt reilun puolentoista kuukauden jälkeen Lahti laittaa uimahallinsa hermeettisesti kiinni, ihan joka ikisen.

Edelliseen kirjoitukseeni ei yksikään viran- tai luottamustoimen haltija ottanut kantaa. Nyt olisi korkea aika jonkun selittää, millaiseen ajatteluun tällainen järjettömyys perustuu. Rohkeasti vain kertomaan perusteita, koska ainakaan en itse pysty keksimään yhtään välttämätöntä syytä tällaiselle toimintapolitiikalle.

Lopuksi vielä terveisiä vammaisjärjestöille, joiden jäsenistöä asia koskee aivan erityisesti. Ai milloin on asiasta pidetty meteliä? Anteeksi nyt en kuullut...