Erämelonnan SM-kilpailuissa melonta on helpoin pähkinä

Erämelonnan 34. SM-kilpailu kisataan viikonloppuna eteläisellä Vesijärvellä. Lauantaina melottiin Messilän, Kiikunkärjen, Myllysaaren, Pikku-Vesijärven, Kahvisaaren ja Enonsaaren maisemissa. Päivän vaelluksella melottiin 11 tunnin aikana 22 kilometriä ja suoritettiin vähintään 20 erilaista rastitehtävää suunnistuksesta ensiapuun ja puiden tunnistuksesta kajakin pelastamiseen.

Pikku-Vesijärvellä kilpailijoiden tehtävänä oli laittaa kaatunut, osin vedellä täyttynyt, retkilastissa oleva kajakki melontakelpoiseksi.

- Suorituksen päätteeksi kajakissa saa olla kolme litraa vettä. Suuremmasta määrästä rankaistaan. Avoin etuluukku pitää sulkea ja melakin täytyy muistaa pelastaa, kilpailun tehtäväpäällikkö Reetta Puttonen avasi rastin ideaa.

Ensimmäisenä rastille saapui avokanootilla Saarijärven PokeErän Päivi Tiiva ja Minna Siltanen. Kaksikko suoritti rastin varsin tyylikkäästi, mutta huomauttamistakin löytyi. Kolmen minuutin ihanneaika ylittyi ja vettä jäi kanoottiin enemmän kuin kolme litraa.

- Alle kymmenen litraa kuitenkin, joten suoritus on hyväksyttävä. Kajakki tulee sitä epävakaammaksi meloa, mitä enemmän siinä on vettä, muistutti tehtäväpäällikkö Puttonen.

Riihimäen Paula Karuvaara ja Reetta Viitanen rouskuttivat välipalaksi pähkinöitä ja energiapatukoita Pikku-Vesijärven rantanurmikolla.

Kaverukset osallistuvat retkisarjaan. Reetta on ollut mukana neljä kertaa, Paula kolme.

- Ei ole vielä pärjätty niin hyvin, että olisi kilpasarjaan intouduttu. Yllättävän hyvä keli ja hyviä rasteja. Mikä täällä on ollessa, Viitanen sanoi.

Erämelonnan SM-kisat palvelevat kaverusten melontaharrastusta. Riihimäkeläiset osallistuvat SM-kilpailuun, että saisivat syyn harjoitella ja meloa kahdestaan.

- Melontaosuus ei ole tässä kilpailussa ollenkaan hankala. Muut asiat erottavat jyvät akanoista, Reetta Viitanen sanoi.

Evästauon jälkeen kaverukset suuntasivat puulajipolulle.

Lue lisää erämelonnan SM-kilpailuista sunnuntain Etelä-Suomen Sanomista.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut