Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Kaupallinen sisältö

Aurinkosampo lämmittää ja varastoi lämpöä, kuivattaa ja estää hometta

- Zensolar Oy on tuonut markkinoille uuden, aurinkoenergiaan perustuvan Aurinkosampo-malliston, jonka avulla voi leikata merkittävän osan rakennusten lämmityskustannuksista, kertoo Pasi Puikkonen.

Viime aikoina on uutisoitu liian monta kertaa homehtuvista kouluista, päiväkodeista ja sairaaloista. Myös sodan jälkeen rakennetuissa ja myöhemmin väärin korjatuissa rintamamiestaloissa ilmenee tämän tästä kosteusongelmia. Cleantechin kaupunkina tunnetusta Lahdesta löytyy näihin ongelmiin ratkaisu.

Rakennusten energiatehokkuuden ja kuivaamiseen asiantuntija Zensolar Oy on tuonut markkinoille uuden, aurinkoenergiaan perustuvan Aurinkosampo-malliston, jonka avulla voi leikata merkittävän osan rakennusten lämmityskustannuksista.

Yritys on saanut tuulta purjeisiin Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n Protomo- ja Kiihdyttämö-kehittämispalvelujen sekä TEKESin tuotekehitystuen avulla

Aurinkosampo korvaa merkittävän osan ostettavasta lämmitysenergiasta kierrättämällä aurinkolämmöllä lämmitettyä ilmaa lämpövarastossa tai huonetiloissa. - Aurinkolämpöä on tarjolla päivällä, mutta rakennusten lämmitystarve on suurin yöllä, toteaa Zensolar Oy:n Pasi Puikkonen.

- Aurinkosampo hyödyntää rakennuksen rakenteita ja massoja lämmön varastointiin ja jakeluun. Tämä idea tekee aurinkolämmön hyödyntämisestä erittäin kannattavaa.  Rakennuksen lämpövarastona voi toimia rossipohja, kellari, sauna tai muu soveltuva tila.

Aurinkosampo myös kuivaa rakenteet ja massat

Suurin maakosteuden kuorma ajoittuu kesälle, jolloin on tarjolla paljon kuivaavaa aurinkotehoa. Samalla kun Aurinkosampo tuo kiertävän ilman mukana lämpöä varastoon, se vie kosteaa ilmaa keräimeen, josta vesi poistuu turvallisesti ulos.

- Aurinkosampo pidentää rakenteiden elinkaarta, koska kuivat rakenteet eivät altistu korroosiolle, homehdu tai rikkoudu veden jäätyessä, kertoo Puikkonen. Tämän lisäksi kuiva maaperä johtaa lämpöä huonommin kuin märkä. Rakenteiden kuivaus vähentää siis syksyn ja talven lämmitysenergian kulutusta.

Aurinkosampo asennetaan olemassa olevan lämmityksen rinnalle. Investoinnin takaisinmaksuaika on kohteen ominaisuuksista ja asiakkaan ostoenergian hinnasta riippuen 4 – 10 vuotta.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan

Näytä lisää

Lue seuraavaksi X