Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos:

Lahdessa luotiin eettinen sporttibrändi

Anna-Mari Niutanen ja Essi Enqvist ovat luoneet eettisen ja minimalistisen urheiluvaatemerkin, joka syntyi LADECin Protomon avulla.

Nuoret naiset Anna-Mari Niutanen ja Essi Enqvist halusivat jatkaa Lahden kunniakkaan vaateteollisuuden perinteitä ja rakensivat viime vuoden urheilubrändiä, jonka ideana on minimalistisuus, eettisyys ja kokonaisvaltaisuus. LADECin Protomon avulla syntyi Népra, joka aloitti nettikaupan tammikuun alussa.

Sekä Niutanen että Enqvist ovat opiskelleet kumpikin Lahden ammattikorkeakoulussa, mutta eri asioita. Anna-Mari on suorittanut kansainvälisen kaupan tradenomin tutkinnon ja Essi on tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööri.

Idea sai alkunsa vuosi sitten Karlsruhessa Saksassa, jossa Anna-Mari osittain oleskelee. Ei siis ihme, että lähes puolet liikevaihdosta tulee tällä hetkellä Saksan markkinoilta.

Tuotteiden tuotantoprosessi eettinen

- Halusimme aloittaa maltillisesti neljän tuotteen mallistolla. Missiona on luoda kestäviä treenivaatteita miehille ja naisille. Tyypillinen asiakkaamme on 25-34 -vuotias nuori, joka haluaa panostaa hyvinvointiinsa kokonaisvaltaisesti, kertoo Niutanen.

Vaatteiden materiaali tulee Italiasta, ne tehdään lähellä Virossa, ja tavoitteena on saavuttaa saliliikuntaa harrastavien ihmisten suosio koko Euroopassa. – Viroon on lyhyt matka, siellä on paljon tekstiiliteollisuutta ja meidän on helppo käydä paikanpäällä tutustumassa vaatteiden tuotantoon. Meillä on siis hyvin tiedossa koko tuotantoketjun prosessi.

Niutanen ja Enqvist ovat tyytyväisiä perustamansa yrityksen alkutaipaleeseen.  -Brändipohjamme on vahva ja kiinnostus tuotteitamme kohtaan on ihan mukavalla tasolla. Minimalistisuus ja eettisyys ovat tämän päivän sana, ja siksi odotukset ovat suuret, sanoo Niutanen.

Hän kuitenkin korostaa, että menestys vaatii kovaa työtä ja sitä nuoret naiset ovat valmiita tekemään. – Kesän alussa tuotevalikoimamme tulee laajenemaan nykyisestä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan nyt

Näytä lisää

Lue seuraavaksi