Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos:

Yritys järjesti kirpputorin - tuotot PÄKSin lastenosastoille

6-vuotias Otto Pajarinen otti ilon irti eläinten rantautumisesta lastenosastolle. Riemunkiljahdukset raikuivat, kun Otto otti tilanteen haltuunsa ja tuliaisena tuoduille tarroillekin löytyi heti käyttöä.

Päijät-Hämeen keskussairaalan käytävillä monet huulet kääntyivät tiistaiaamuna hymyyn, kun ovesta asteli sisään kaksi norsua ja yksi aasi.  Taloon saapui lahtelaisen DevNetin trio tuomaan lastenosastoille lahjashekkiä, joka oli suursiivouksen vuoksi Facebookissa järjestetyn hyväntekeväisyyskirpputorin tulos.

- Meille on kertynyt vuosien varrella paljon ylimääräisiä tietokoneita ja muita oheislaitteita, joista suurin osa on käyttökelpoista, osa jopa uutta. Päätimme myydä kaiken ylimääräisen tavaran hyvin huokeaan hintaan ja lahjoittaa myynnistä saadut rahat meille tärkeään kohteeseen eli PHKS:n lastenosastolle, kertoo toimitusjohtaja Peter Thim.

IT-alalla toimivalla yrityksellä on oltava kaikki alan tarvikkeet viimeistä huutoa. – Siksi nurkkiin on yrityksen kymmenen vuoden historian aikana ehtinyt kertyä paljon vanhentunutta, mutta sinänsä käyttökelpoista tavaraa. Ensin ajattelimme viedä ylimääräiset kierrätykseen, mutta joku keksi ajatuksen järjestää hyväntekeväisyyden nimissä kirpputori, kertoo teknologiajohtaja Antti Immonen.

Kohde oli alusta alkaen selvä, sillä kaikilla kolmella miehellä on pieniä lapsia ja aavistus siitä, mitä lapsen sairaalaan joutuminen merkitsee sekä lapselle että koko perheelle. Alun alkaen yrityksessä päätettiin, että jos kasaan saadaan tuhat euroa, niin lahjoittajat pukeutuvat eläimiksi. – Kun rahaa kertyi runsaat 3 000 euroa, niin nyt täällä on kolme eläintä, kertoo Thim.

Lapsilla on tekemisen puutetta sairaalassa

Lastentautien ylilääkäri Mikko Lavonius kertoo, että yksi suuri haaste lapsen sairaalassaololle onkin ajankäyttö. – Pienillä ihmisillä pitää olla koko ajan tekemistä. Sairaalan budjetit ovat tiukat, ja lahjoitukset antavat meille pelivaraa, kun tarvitaan vaikkapa muotiin tullut uusi peli. Tällä hetkellä kuumaa kamaa on kaikki Star Wars –elokuvaan liittyvä.

Lavonius kertoi, että lastenosasto 12 on tällä hetkellä tupaten täynnä. – Meillä on 13 potilaspaikkaa ja sisällä 16 lasta tänä vuonna syntyneistä 14-vuotiaisiin. Nyt riehuu RS-virus, joka etenkin vauvoilla aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja runsasta limaneritystä.

Talousjohtaja Hans Govenius kertoo, että DevNet on pk-yrityksille IT-palveluja tarjoava yritys, joka täytti viime vuonna kymmenen vuotta. – Meillä on 22 työntekijää, joista muutama toimii Jyväskylässä.

Yritys haastoi kirpputorin yhteydessä myös yrityskumppaninsa mukaan osallistumaan tempaukseen vapaaehtoisin lahjoituksin. – Kolme yritystä lahjoitti 400 euroa suoraan sairaalan tilille, ja kirpputorituloja kertyi 3099 euroa. Kirpputorituloista maksettavan arvonlisäveron me maksoimme itse, kertoo Govenius.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan nyt

Näytä lisää

Lue seuraavaksi