Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos:

Yksityinen parisuhdeneuvonta on hyvä vaihtoehto julkiselle

Sinikka Kiviluoma tekee työtään, koska hänen mielestään parisuhteen hoito ja parisuhdetaitojen kehittäminen on tärkeää.

Sinikka Kiviluoma teki elämänmuutoksen reilu vuosi sitten. Hän luopui hyvin palkatusta työstään pääkaupunkiseudulla, muutti perheensä kera Lahteen ja perusti Parisuhdekoulun. Vankka 20 vuoden työkokemus muun muassa opettajana, kouluttajana sekä valmentajana ovat antaneet monipuolisen tieto-taidon nykyisiin töihin. Koulutukseltaan Kiviluoma on filosofian maisteri ja Solmuja parisuhteessa –parineuvoja ja ryhmäohjaaja.

Kiviluoma järjestää pariskunnille parisuhdevalmennusta, jonka pituus riippuu parin tarpeista ja tavoitteista.  - Toki yksinkin voi tulla valmennukseen. Ensin järjestetään maksuton tilannekartoitus ja selvitetään, mikä on parin motivaatio solmussa olevien asioiden ratkomiseen.

- Joillekin pareille jo kertakäynti on sysäys muutokseen. Yleensä parisuhdekriisissä oleva pari tarvitsee 10 - 20 tunnin sarjavalmennuksen. Yksi sessio kestää tyypillisesti kaksi tuntia.

Kiviluoma järjestää myös parisuhdeviikonloppuja Lahdessa, Helsingissä ja Tampereella. – Näissä tilaisuuksissa yhdistetään loma ja parisuhdevalmennus pienryhmässä hotelleissa. Lahdessa näitä järjestetään yhteistyössä Seurahuoneen ja Cumuluksen kanssa.

Sinikka Kiviluoma tekee työtään, koska hänen mielestään parisuhteen hoito ja parisuhdetaitojen kehittäminen on tärkeää. – Kukaan ei synny parisuhdetaitajaksi, vaan hyvä yhteiselämä on opeteltava useimmiten yrityksen ja erehdyksen kautta.  Parisuhde onkin yhteinen opintie. Onnellisia parisuhteita ei synny – ne rakennetaan.

Miehet ovat aktiivisia 

Tämän päivän yleisimmät ongelmat ovat alituinen kiire, riitely- ja ongelmanratkaisutaitojen puute, heikot vuorovaikutustaidot sekä puhumattomuus. Lisäksi kummatkin osapuolet tuovat mukanaan omasta kodistaan ja edellisistä parisuhteistaan saamansa mallit, joita ei sitten omassa suhteessa tiedosteta, saati osata muuttaa. Myös kotitöiden jakaminen aiheuttaa närää parin välille.

Kriisiparit tuovat Kiviluomalle leivän, ja se työ on paitsi kuormittavaa myös antoisaa. – On hienoa nähdä parin pistävän muutoksen yhdessä käyntiin. Valmentajan tehtävä onkin sytyttää toivo ja usko omiin mahdollisuuksiin muuttaa tilanne parempaan.

Parisuhdetaitojaan petraavien kanssa on kiva tehdä töitä, ja mukava kohderyhmä nykypäivänä ovat eläkkeelle jäävät tai jääneet pariskunnat, jotka etsivät eväitä uuteen elämäntilanteeseensa.  – Miehet ovat muuten tällä hetkellä aktiivisempia ottamaan yhteyttä parisuhdevalmentajaan kuin naiset.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan nyt

Näytä lisää

Lue seuraavaksi