Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos:

Finnveran alkutakaus on ollut menestys myös Lahden alueella

- Alkutakaushakemuksia virtaa Finnveralle kymmenen kappaleen päivävauhtia, kertoo toimitusjohtaja Pauli Heikkilä.

Finnvera lanseerasi huhtikuun alusta uuden rahoitustuotteen aloitteleville yrittäjille. Alkutakaus-niminen rahoitusinstrumentti auttaa yritystä saamaan rahoitusta pankista erilaisiin investointi- ja käyttöpääomatarpeisiin. Uuden tuotteen kysyntä on ollut odotettua suurempaa.

– Näitä on mennyt jo noin kymmenen per päivä. Se on enemmän kuin kuvittelimme, kertoo Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä.

- Alkutakaushakemukset on otettu hyvin vastaan myös meidän alueellamme, kertoo Kaakkois-Suomen asiakkuuspäällikkö Anneli Soppi. Finnveran Kaakkois-Suomen alueeseen kuuluu Lahti, Lappeenranta ja Mikkeli.

Alkutakaus on tarkoitettu aloittaville, EU:n pk-määritelmän mukaisille yrityksille, joiden merkitsemisestä kaupparekisteriin on kulunut enintään kolme vuotta ja joiden omistajat ovat luonnollisia henkilöitä.

Yritys esittää rahoitushakemuksensa omalle pankilleen ja pankki arvioi yrityksen toimintaedellytykset ja luottokelpoisuuden ennen rahoituksen myöntämistä. Pankki hakee yrityksen puolesta alkutakausta sähköisesti Finnverasta, minkä perusteella Finnvera tekee takauspäätöksensä.

– Tämä on meidän ensimmäinen tuotteemme, jossa emme tee varsinaista yritystutkimusta. Perustamme tämän siihen, että yrittäjän luottotiedot pitää olla puhtaat. Halusimme luoda mahdollisimman tehokkaan tavan, jolla myös pankit pystyvät rahoittamaan aloittavia yrityksiä, Pauli Heikkilä kuvaa.

Lue koko juttu Yrittäjäsanomista

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan nyt

Näytä lisää

Lue seuraavaksi