Helsingissä pörssiviikko alkoi laskutunnelmissa muun Euroopan mukana

Öljyn hinta on nyt alhaisimmalla tasollaan moneen vuoteen. Arkistokuvassa on Saudi Aramco -öljyhtiön työntekijöitä. AFP / LEHTIKUVA

STT , STT–AFP

Helsingissä pörssipäivä on alkanut selvässä laskussa. Kun kauppaa oli käyty noin tunti, yleisindeksi liikkui reilut viisi prosenttia miinuksella.

Aamupäivän laskijoihin lukeutui ravintolakonserni NoHo Partners , jonka ravintoloissa myynti on romahtanut koronaviruksen takia. Yhtiön kurssi oli reilut 13 prosenttia pakkasella.

Koronapelko ja Yhdysvalloissa kaavaillun talouden koronatukipaketin kompastuminen senaatin äänestykseen painoi pörssikursseja myös muualla Euroopassa ja Aasiassa. Lontoossa laskua oli aamulla lähes viisi prosenttia, Pariisissa ja Frankfurtissa noin 4,5 prosenttia.

Esimerkiksi Hongkongin Hang Seng -indeksi laski päivän aikana noin viisi prosenttia, Shanghain Composite noin kolme prosenttia. Ainoastaan Tokion pörssi, jota tuki dollariin verrattuna halpa jeni, sulki pari prosenttia plussan puolella.

Öljymarkkinoilla Brent-indeksi on 4,5 prosentin laskussa. Öljyn hinta on nyt alhaisimmalla tasollaan moneen vuoteen, koska koronaviruksesta aiheutuvat matkustusrajoitukset ovat laskeneet kysyntää.

Öljyn arvoon vaikuttaa myös Saudi-Arabian ja Venäjän käymä hintasota.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut