Apu: Husissa kehotettu säästämään kertakäyttöisiä suojatarvikkeita

Husissa on viestien mukaan kadonnut esimerkiksi käsidesiä. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
STT

STT

Apu-lehti kertoo saaneensa haltuun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sisäistä sähköpostiviestintää, jossa henkilökuntaa on kehotettu säästämään koronaviruksen hoidossa tarvittavia suojavälineitä ja pesemään kertakäyttöisiä suojia.

Husin henkilöstöä on ohjeistettu sähköpostitse ainakin pesemään tai desinfioimaan kertakäyttöiset silmäsuojaimet. Ohjeiden mukaan visiirejä, suojalaseja ja käsidesipulloja ei saa heittää roskiin, ja niiden uudelleenkäyttöä selvitetään.

Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo Avulle, että tarvikkeista ei ole vielä pulaa, vaan kyse on rajallisen varaston säästämisestä. Mäkijärven mukaan kertakäyttöisten silmäsuojainten desinfektiosta tai pesusta on keskusteltu kansallisesti sosiaali- ja terveysministeriön ja asiantuntijoiden kanssa.

– On viisasta jo tässä alkuvaiheessa monikäyttää näillä ohjeilla, koska se on käsityksemme mukaan turvallista, Mäkijärvi sanoo.

Husissa on myös viestien mukaan kadonnut tiettyjä suojavarusteita, esimerkiksi suu-nenäsuojuksia, suojavarusteita ja käsidesiä. Asiasta on tehty rikosilmoitus.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut