Lyhyiden vankeusrangaistusten aloituksia siirretään koronaviruksen takia

Tarkoituksena on vähentää vankiloihin tulevien lyhytaikaisvankien määrää. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA
STT

STT

Lyhyiden vankeusrangaistusten aloitusta siirretään koronaviruksen vuoksi, kertoo oikeusministeriö.

Oikeusministeriö on antanut asetuksen, jonka mukaan sakon muuntorangaistusten ja enintään kuuden kuukauden vankeusrangaistusten täytäntöönpanoa ei aloiteta 19. maaliskuuta–19. kesäkuuta välisenä aikana.

Tarkoituksena on vähentää vankiloihin tulevien lyhytaikaisvankien määrää ja näin pienentää koronaviruksen leviämisen riskiä vankien ja henkilökunnan keskuuteen.

– Vankiloiden turvallisuus on myös koronaviruksen aikana ensiluokkaisen tärkeää. Nämä toimenpiteet tehdään nyt tartuntariskin pienentämiseksi vankiloissa ja henkilökunnan työn helpottamiseksi, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) tiedotteessa.

Vankiluku vähenee tämän takia väliaikaisesti noin 100–200 vangilla, oikeusministeriö kertoo.

Vankien terveydentila on usein keskimääräistä väestöä heikompi, joten koronaviruksen hallitsematon leviäminen voisi aiheuttaa ministeriön mukaan vakavia ongelmia vankiloiden terveydenhuollon järjestämiseen.

Ministeriön mukaan myös vankiloiden toimintakyvyn ylläpitämiseksi on tärkeää, että henkilökunnan sairastumisia vältetään.

Rangaistuksen täytäntöönpano ei kuitenkaan saa siirtyä yli kahdeksaa kuukautta eikä siten, että tuomio menettäisi täytäntöönpanokelpoisuutensa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut