Helpoin pastakastike syntyy juustosta ja pippurista

Moni on viime päivinä hamstrannut pastaa. Esimerkiksi riisinjyviä muistuttavasta pastasta syntyy kätevästi pastavuoka. Mervi Pasanen

Mervi Pasanen

Kauppojen pastahyllyt ovat viime aikoina tyhjentyneet vauhdilla.

Nopeimmat saivat tuttua tagliatellea, josta voi tehdä todellisen klassikkoannoksen erittäin vähillä raaka-aineilla. Jos kaapissa on juustoa ja maustehyllyssä mustapippuria, tee cacio de pepe. Keitä pasta, lisää hyvää juustoa ja mustapippuria.

Hitaimmille jäivät erikoisimmat pastat, kuten riisinjyviä muistuttava risoni tai orzo. Niistä syntyy pastavuoka: laita pasta vuokaan ja päälle kuumaa kasvislientä. Sitten kirsikkatomaatteja ja sipulia, pippuria ja suolaa sekä loraus oliiviöljyä.

Paista 175 asteessa puolisen tuntia. Viipaloi päälle juustoa ja basilikaa.

Suomalaisten lempiruoissa jo pitkään tietyt suosikit – pyöritämme arjessa yhdeksää eri suosikkiruokaa

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut