Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Yhdysvallat varoittaa: Irakissa tehdyn iskun jälkeen "kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä"

Yhdysvaltojen puolustusministeriö varoitti torstaina, että "kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä" kolmen Yhdysvaltain liittouman sotilaan kuoleman jälkeen. Sotilaat kuolivat Irakissa keskiviikkona ulkomaalaisjoukkojen käyttämään tukikohtaan tehdyssä iskussa.

Yhdysvaltain puolustusministeri Mark Esper kertoi presidentti Donald Trumpin antaneen hänelle oikeuden "tehdä mitä on tehtävä". Esper syytti iskusta Iranin tukemia joukkoja ja sanoi iskun olleen selvästi kohdistettu liittouman ja sen kumppaneiden joukkoihin.

Yhdysvaltalaisviranomaisen mukaan kaksi kuolleista oli Yhdysvalloista ja yksi Britanniasta. Useiden kerrottiin haavoittuneen iskussa.

Pian hyökkäyksen jälkeen ainakin 18 irakilaistaistelijaa kuoli ilmaiskussa Syyriassa Irakin rajan tuntumassa. Asiasta kertoi Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights. Iskun tehneiden koneiden epäillään kuuluneen Yhdysvaltain johtamalle liittoumalle.