Erdogan määräsi Turkin rannikkovartioston estämään pakolaisia ylittämästä Egeanmerta

Kyynelkaasua leijuu ilmassa Turkin ja Kreikan välisellä rajalla, missä pakolaiset ja mellakkapoliisi ovat ottaneet yhteen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on määrännyt Turkin rannikkovartioston estämään pakolaisia ylittämästä Egeanmerta, viranomaislähteet kertovat.

Maan rannikkovartiosto kertoi perjantaina Twitterissä, että presidentin määräyksestä pakolaisille ei anneta lupaa lähteä maasta meriteitse matkan vaarallisuuden vuoksi. Rannikkovartioston toisessa tviitissä kuitenkin tarkennetaan, että pakolaisten ja siirtolaisten toivotaan yhä lähtevän Turkista, mutta viranomaiset eivät suosittele ylittämään Turkin ja Kreikan välistä rajaa meriteitse.

Turkin rannikkovartiosto kertoo pelastaneensa torstaina 97 pakolaista merestä sen jälkeen, kun Kreikka pysäytti kolme pakolaisten käyttämää venettä. Rannikkovartioston mukaan Kreikka jätti pakolaiset puoliupoksiin keskelle merta.

Tuhansia pakolaisia ja siirtolaisia kerääntyi Turkin ja Kreikan väliselle rajalle sen jälkeen, kun Erdogan ilmoitti noin viikko sitten, ettei Turkki enää estäisi heitä pyrkimästä Eurooppaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut