Koronapelko ei hellitä – pörssikurssit ja öljyn hinta syöksyvät

Meklari Yhdysvaltojen New Yorkissa 5. maaliskuuta. / LEHTIKUVA
STT

STT

Pörssikursit ovat rymistelleet alaspäin ympäri Eurooppaa ja Aasiaa, kun huoli koronaviruksen leviämisestä ja vaikutuksista piti markkinoita otteessaan. Helsingissä kurssit olivat alkuiltapäivällä 3,6 prosentin laskussa. Helsingissä koko vaihtokärki oli miinuksella.

Tunnelmat olivat synkät myös muualla Euroopassa. Frankfurtissa lasku hipoi syvimmillään neljää prosenttia, Pariisissa ylitti sen ja Lontoo pakitti enimmillään 3,4 prosentin tahtia.

Kurssit päätyivät laskuun myös Aasian markkinoilla. Tokiossa Nikkei-indeksi päätyi 2,7 prosentin, Hongkongin pörssi 2,3 prosentin ja Shanghain pörssi 1,2 prosentin laskuun.

Öljyntuotannon leikkauksista ei näytä syntyvän sopua

Raakaöljyn hinta luisui yli viisi prosenttia, koska markkinoilla huhutaan Venäjän haluavan lykätä tuotannon leikkauksia. Tuotannon rajoittaminen on esillä Wienissä, jossa öljyntuottajamaiden järjestö Opec ja järjestön ulkopuoliset öljymaat tapaavat ylimääräisessä kokouksessa.

Viitelaatu Brentin hinta kävi alimmillaan reilussa 47 dollarissa tynnyriltä, alimmalla tasollaan sitten vuoden 2017 heinäkuun.

Opec-maiden ministerit kertoivat eilen suosittelevansa, että öljyntuotantoa vähennetään 1,5 miljoonaa tynnyriä päivässä, jotta koronaviruksen aiheuttama kysynnän hiipuminen ei painaisi hintoja hallitsemattomaan laskuun. Opec-maiden ehdotus on, että järjestön ulkopuoliset tuottajat vähentäisivät tuotantoaan 0,5 miljoonalla tynnyrillä.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut