Brother Christmasin rahankeräysrikostuomio jää voimaan – ei valituslupaa korkeimmasta oikeudesta

Perussuomaisten kansanedustaja Ari Koponen. Jussi Nukari / LEHTIKUVA
STT

STT

Korkein oikeus (KKO) ei myönnä Brother Christmas -hyväntekeväisyysjärjestön vetäjälle, perussuomaisten kansanedustajalle Ari Koposelle valituslupaa rahankeräysrikostuomiosta.

Käräjäoikeus tuomitsi Koposen syyskuussa 2019 rahankeräysrikoksesta sakkorangaistukseen. Tuomio jää nyt voimaan.

Käräjäoikeuden mukaan Brother Christmasille oli kerätty ilman rahankeräyslupaa 180 000 euroa. Rahaa kerättiin myymällä rintanappeja ja rannerenkaita 10–25 euron hintaan. Tuotteista pyydetty hinta ei vastannut niiden markkinahintaa, joten oikeus katsoi, ettei kyse ollut aidosta tuotemyynnistä vaan luvattomasta rahankeräyksestä.

Laittomaksi katsottu Koposen toiminta ajoittui vuoteen 2017, ennen hänen työtään kansanedustajana.

Koponen tuomittiin 15 päiväsakkoon, joista kertyi hänen tuloillaan maksettavaa 1 035 euroa. Koposta ei tuomittu rahojen väärinkäytöstä.

Koponen teki suoraan ennakkopäätösvalituksen korkeimpaan oikeuteen hovioikeuden asemasta. Ennakkopäätösvalitus olisi voitu ottaa käsiteltäväksi, jos KKO olisi katsonut, että on tarve ratkaista lain tulkinnassa oleva epäselvyys tai oikeuskäytännössä oleva ristiriita. Näin ei tässä tapauksessa KKO:n mukaan siis ollut.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut