Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Israel teki ilmaiskuja Damaskoksen lähellä ja Gazassa

Israel kertoo tehneensä ilmaiskuja Gazan kaistalla ja lähellä Syyrian pääkaupunkia Damaskosta.

Israelin armeijan kohteena oli Islamilainen Jihad -äärijärjestö, joka toimii palestiinalaisalueilla ja Syyriassa. Järjestön mukaan kaksi sen taistelijaa kuoli iskussa Syyriaan.

Syyrian valtion uutistoimiston mukaan maan ilmapuolustusjärjestelmä ampui alas vihollisohjuksia ennen kun ne osuivat kohteisiinsa. Uutistoimisto korosti, että iskut eivät osuneet yhteenkään lentokenttään.

Raketteja Gazasta

Sunnuntaina Gazasta ammuttiin yli 20 rakettia Israelia kohti. Iskut käynnistivät varoitusjärjestelmän muun muassa Askalonissa, israelilaisessa kaupungissa Gazan rajan tuntumassa. Israelin mukaan maan armeijan ohjuspuolustusjärjestelmä pysäytti raketeista yli kymmenen.

Islamilainen Jihad otti raketti-iskut nimiinsä. Se perusteli iskujaan sillä, että yksi sen taistelijoista oli tapettu Gazan rajalla aiemmin sunnuntaina.

Israelissa järjestetään parlamenttivaalit ensi viikolla. Kyseessä on kolmas kerta vuoden sisällä, kun maassa äänestetään knessetistä.

Pääministeri Benjamin Netanjahu on jälleen rinta rinnan keskustalaisen haastajansa Benny Gantzin kanssa. Netanjahu on ollut korruptioskandaalin keskellä ja hänen oikeudenkäyntinsä on tarkoitus alkaa maaliskuun puolenvälin jälkeen.