Ruotsalainen säätiö perusti palkinnon – kaksi miljoonaa dollaria kestäville ruokaratkaisuille joka vuosi

Yrittäjä Curt Bergforsin mukaan maailman ruokajärjestelmä on "rikki". Perustamansa säätiön avulla hän haluaa muuttaa asian laitaa. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA
STT

STT

Ruotsalainen Curt Bergforsin säätiö alkaa jakaa vuosittain kahta miljoonapalkintoa elintarvikealalla. Kumpikin Food Planet Prize -palkinto on suuruudeltaan miljoona Yhdysvaltain dollaria. Säätiö tiedotti asiasta verkkosivuillaan tänään.

Toinen palkinto myönnetään jo olemassa olevalle, skaalautuvalle ja kestävälle ruokaratkaisulle. Toinen annetaan innovatiiviselle keksinnölle, joka voi muuttaa maailman elintarvikealaa.

Curt Bergfors on Ruotsissa tunnettu yrittäjä. Hän perustelee palkintoa sillä, että maailman ruokajärjestelmä on "rikki".

– Olemme kaikki osa ongelmaa, ja meidän on kaikkien yritettävä olla osa ratkaisua, hän sanoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan ensimmäiset palkinnot myönnetään myöhemmin tänä vuonna. Ehdotuksia voi jo jättää, ja niiden arvioinnista huolehtii säätiön mukaan tieteentekijöistä, päättäjistä ja yrittäjistä koostuva kansainvälinen tuomaristo.

Säätiö perustettiin viime vuonna. Ruokapalkinnon ohella se aikoo rahoittaa Tukholman yliopistoon professuurin, joka keskittyy ruokajärjestelmän muutoksiin kestävään suuntaan.

Perustamispääoma on peräisin Bergforsin henkilökohtaisista varoista. Säätiön tiedotteen mukaan muu rahoitus on vielä "harkinnassa".

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut