Kajaanin poliisiasemalla ammuttiin poliisia käteen harjoituksessa – valtakunnansyyttäjän toimisto selvittää

Poliisi sai ampumavamman käteensä. Kuvituskuvaa. ONNI OJALA / LEHTIKUVA
STT

STT

Kajaanin poliisiasemalla ammuttiin keskiviikkona poliisia käteen voimankäyttöharjoituksessa, kertoo Oulun poliisilaitos tiedotteessa. Poliisilaitoksen ilmoittaman perusteella valtakunnansyyttäjän toimistossa on tehty päätös, että asiassa aloitetaan esitutkinta.

Harjoituksessa ammuttiin tiedotteen mukaan kohti kohdehenkilönä toiminutta konstaapelia ja tämä sai ampumavamman käteensä.

Valtakunnansyyttäjän toimistosta ei toistaiseksi pystytty vastaamaan kysymyksiin siitä, miten näin pääsi käymään. Tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Kun esitutkinta kohdistuu poliisin virkatoimeen, tutkinnanjohtajana toimii tällöin syyttäjä.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Ari Alanen kertoo STT:lle, että poliisin harjoituksissa ei käytetä oikeaa asetta silloin, kun kohteena on ihminen. Kajaanin tapausta hän ei tunne, joten hän ei ota kantaa siihen, mitä tilanteessa on tapahtunut.

– Totta kai oikeillakin aseilla harjoitellaan, mutta ei sillä tavalla, että niitä kohdistettaisiin johonkin kohdehenkilöön. Kyllähän poliisi ampuu ampumaradalla ja muualla, mutta kohteena ei ole koskaan ihminen, vaan siellä on maalitauluja sitten, hän sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut