Jyväskylä keskeytti selvityksen vesiyhtiön vähemmistöosuuden myynnistä – "ei edellytyksiä menestyä päätöksenteossa"

Jyväskylän kaupunginhallitus on päättänyt keskeyttää selvityksen kaupungin vesi- ja sähkönjakeluyhtiö Alvan vähemmistöosuuden myynnistä. Valmistelun aikana kävi ilmeiseksi, ettei hankkeella ole edellytyksiä menestyä kaupungin päätöksenteossa, kaupunginhallitus perusteli tiedotteessaan.

Kaupunki aikoo kuitenkin jatkossakin selvittää eri keinoja vahvistaakseen Alva-yhtiöiden kannattavan liiketoiminnan perusteita. Myyntiselvityksestä ehti aiheutua kaupungille 50 000 euron kulut.

Jyväskylän myyntiselvitys kiihdytti Suomessa keskustelua vesihuollon yksityistämisestä. Eduskunnan käsittelyyn on menossa vesihuollon yksityistämistä vastustava kansalaisaloite, joka keräsi tarvittavat allekirjoitukset kahdessa päivässä. Sen jälkeen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) kertoi, että hänen ministeriönsä selvittää tarpeen valvoa tai rajoittaa vesihuollon yksityistämistä osana kansallista vesihuoltouudistusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut