Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Uponor hylkää myös korotetun ostotarjouksen

Talotekniikkayhtiö Uponor ei edelleenkään hyväksy belgialaisen Aliaxisin tekemää ostotarjousta. Belgialaisyhtiö korotti maanantaina tarjoustaan 25 eurosta 25,75 euroon osakkeelta.

Uponor katsoo, ettei tarjous edelleenkään heijasta Uponorin arvoa ja on alle yhtiön viime perjantain pörssikurssin. Yhtiön hallitus päätti yksimielisesti, ettei se avaa neuvotteluja kaupoista Aliaxisin kanssa.

Aliaxisin mukaan yhdistymisessä syntyisi yksi maailmanlaajuisesti johtavista vedenhallintaratkaisujen tarjoajista.

– Tiimiemme ja liiketoimintojemme yhdistäminen on teollisesti ja taloudellisesti järkevää ja luo arvoa kaikille sidosryhmille sekä vahvan Uponorin osana Aliaxista, sanoo belgialaisyhtiön toimitusjohtaja Eric Olsen tiedotteessa.

Uponorin hallitus ilmoitti huhtikuun lopulla, että se ei hyväksy Aliaxisin ei-sitovaa aikomusta tehdä ostotarjous Uponorista 25 euron osakekohtaiseen hintaan. Sen jälkeen Aliaxis on kasvattanut omistusosuutensa Uponorista hieman yli 20 prosenttiin.

Uponorin suurin omistaja on Paasikiven suvun sijoitusyhtiö Oras Invest, joka omistaa 25,7 prosenttia Uponorista. Myös Oras Invest torjui huhtikuussa Aliaxisin aiemman lähestymisen.

Ostotarjouksen toteuttamisen ehtona on, että Aliaxis saa haltuunsa yli puolet Uponorin osakkeista ja äänistä.

Yli 40 maassa toimivalla Aliaxisilla on yli 15 000 työntekijää. Aliaxisin liikevaihto oli viime vuonna 4,3 miljardia euroa. Uponor teki samaan aikaan liikevaihtoa 1,4 miljardia euroa.