Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Ainakin neljä kuoli lumivyöryissä Pohjois-Norjassa

Ainakin neljä ihmistä on saanut surmansa lumivyöryissä Tromssassa Pohjois-Norjassa, kertoivat poliisi ja norjalaiset tiedotusvälineet perjantaina.

Karlsöyn kunnan alueella Reinöyassa kuoli vyöryn alle kaksi ihmistä, kertoi uutistoimisto NTB. Samalla vyöry vei mukanaan useita maatilan rakennuksia. VG-lehden mukaan alueella sijaitseva Grötnesdalenin kylä evakuoidaan.

Yykeässä puolestaan kuoli yksi ihminen ja yksi loukkaantui. He kuuluivat viisihenkiseen italialaiseen turistiryhmään, jonka kolme muuta jäsentä saivat lieviä vammoja.

Myös Raisissa turistiryhmään kuulunut ihminen on VG:n mukaan kuollut lumivyöryssä.

Pelastustöitä vaikeutti perjantaina surkean sään lisäksi se, että vyöryt olivat tukkineet pahasti alueen teitä eivätkä pelastajat päässeet paikalle.

– Harvoin sanomme näin, mutta nyt ei ole epäilystäkään siitä, että pohjoisimmissa lääneissämme on parasta pysyä kotona. Nyt ei ole laskettelun aika, evästi Punaisen Ristin edustaja Kjersti Lövik.