Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Käräjäoikeus: Porvoossa lapsensa tapon yrityksestä syytetty äiti oli syyntakeeton – sanoi, ettei muistanut tapahtumista mitään

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on jättänyt tuomitsematta 35-vuotiaan naisen rangaistukseen lapsensa tapon yrityksestä viime kesäkuussa Porvoossa. Naiselle tehtiin rikosprosessin aikana mielentilatutkimus, jonka perusteella hän oli teon aikaan syyntakeeton eli ei ymmärtänyt tekoaan.

Käräjäoikeuden tiistaina antaman julkisen tuomion mukaan nainen löi lastaan avokämmenellä ja nyrkillä päähän useita kertoja. Poliisi on aiemmin kertonut, että lapsi oli tapahtuma-aikaan viisivuotias. Oikeuden mukaan nainen aiheutti lapselleen hengenvaaralliset vammat.

Teko keskeytyi, kun sosiaaliviranomaiset saapuivat naisen luo kotikäynnille. Kun kukaan ei tullut ovelle, viranomaiset näkivät pahoinpitelytilanteen ikkunasta ja hälyttivät poliisin paikalle.

Poliisipartio murtautui asuntoon rikkomalla ikkunan ja käytti naiseen etälamautinta, jotta tämä lopettaisi väkivallan.

Määrättiin tahdonvastaiseen hoitoon

Käräjäoikeudessa kuullut todistajat arvioivat, että naisen hyökkäys lastaan kohtaan kesti kaikkiaan useita minuutteja. Todistajien mukaan nainen vielä jatkoi väkivaltaista käytöstä, kun sähkön vaikutus lakkasi.

Kiinniottotilanteessa nainen haroi myös poliiseja vastaan ja oikeuden mukaan kohdisti myös heihin väkivaltaa. Tältä osin oikeus katsoi hänen syyllistyneen virkamiehen vastustamiseen.

Nainen itse kiisti syyllistyneensä rikoksiin ja sanoi, ettei muistanut tapahtunutta ollenkaan.

Naisen syytteet käsiteltiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa suljetuin ovin, ja myös oikeudenkäyntiaineisto salattiin.

Nainen on määrätty tahdonvastaiseen psykiatriseen hoitoon. Lisäksi oikeus määräsi hänet maksamaan lapselleen vahingonkorvauksia.