Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Lavrov: "Mikään maa ei ole turvassa Yhdysvaltain hyökkäyksiltä" – väitti länsimaiden tavoittelevan maailmanherruutta

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väittää, että mikään maa "ei ole turvassa Yhdysvaltojen ja liittolaisten vihamielisiltä hyökkäyksiltä".

Lavrovin kommentit julkaistiin Venäjän ulkomaantiedustelupalvelu SVR:n julkaisemassa Razvedchik -lehdessä. Asiasta uutisoi myös venäläinen uutistoimisto Tass.

– Yleisesti, kukaan ei ole turvassa amerikkalaisten ja heidän Nato-liittolaistensa vihamielisiltä hyökkäyksiltä. Venäjän lisäksi he uhkailevat ja kiristävät useita muita maita, Lavrov lausahti.

– Toimien pahimpien kolonialististen perinteiden mukaisesti, he yrittävät jakaa maailman demokratioihin ja autoritäärisiin hallintoihin.

Lavrov kommentoi myös Venäjän aloittaman Ukrainan sodan syitä.

– Tilanne Ukrainassa ja sen ympärille on ilmentymä suuresta törmäyksestä, jossa pieni ryhmä länsimaita hakee maailmanherruutta ja pyrkii pysäyttämään moninapaisen maailman nousun.

Osansa Lavrovin täyslaidallisesta sai EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikasta vastaava Josep Borrell, jota Lavrov pitää "rasistina". Borrell kutsui viime vuonna Eurooppaa "puutarhaksi" ja muuta maailmaa "viidakoksi". Borrell pyysi lausuntoaan anteeksi.