Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Reuters: Venäjän ylin johto älähti Britannian päätöksestä toimittaa Ukrainalle uraania sisältäviä ammuksia – Putin: "Venäjän vastattava asianmukaisesti"

Venäjän ylin johto on reagoinut voimakkaasti Iso-Britannian ilmoitukseen toimittaa Ukrainaan ammuksia, jotka sisältävät köyhdytettyä uraania.

Britannian puolustusministeriön viranhaltija Annabel Goldie kertoi maanantaina, että osa Ukrainaan lähetettävien Challenger 2 -tankkien ammuksista sisältää köyhdytettyä uraania.

Uraanipolttoaineen valmistuksen sivutuotteena syntyvää köyhdytettyä uraania käytetään panssareiden läpäisyyn tarkoitetuissa ammuksissa. Se on vähemmän radioaktiivista kuin luonnonuraani tai rikastettu uraani.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan Venäjän on vastattava Britannian päätökseen.

– Jos tämä tapahtuu, Venäjän on vastattava asianmukaisesti. Kollektiivinen länsi on jo siirtymässä käyttämään aseita, joissa on ydinkomponentteja, Putin totesi.

Puolustusministeri Sergei Šoigun mukaan Britannian päätös on askel kohti mahdollista ydinkonfliktia Venäjän ja lännen välillä.

– Jälleen yksi askel on otettu. Yhä vähemmän askelia on jäljellä, Šoigu sanoi.

Ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova väitti ammusten aiheuttavan syöpää ja vaikuttavan ympäristöön. Hän kutsui päätöstä "Jugoslavia-skenaarioksi", viitaten oletettavasti Jugoslavian hajoamissotiin 1990-luvun lopulla.

Asiasta uutisoi Reuters.