Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Melitopolin julistaminen Zaporizhzhjan alueen pääkaupungiksi kielii siitä, ettei Venäjä usko lähiaikoina saavansa koko maakuntaa vallattua

Venäjä ei todennäköisesti kykene saavuttamaan tavoitteittaan Zaporizhzhjan alueella, mistä kielii se, että Venäjän miehityshallinto julisti kuluvan kuun alussa Melitopolin maakunnan pääkaupungiksi, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedustelukatsauksessaan.

Venäjän miehityshallinnon mukaan kyseessä on tilapäinen toimi, kunnes Zaporizhzhjan kaupunki on saatu venäläisjoukkojen hallintaan. Venäjä ei kuitenkaan ole koskaan onnistunut miehittämään Zaporizhzhjan kaupunkia, joka sijaitsee noin 35 kilometrin päässä nykyisestä etulinjasta.

Melitopolin julistaminen pääkaupungiksi tarkoittaa Britannian puolustusministeriön mukaan sitä, että Venäjän hallinnon sisällä on hiljaisesti hyväksytty se, ettei aikaisemmin hyväksyttyjä päätavoitteita saavuteta lähitulevaisuudessa.

Zaporizhzhja on yksi neljästä Ukrainan maakunnasta, jotka Venäjä väitti liittäneensä itseensä syyskuun lopussa, vaikkei edes hallitse kaikkia alueita.