Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Kaleva luopuu sunnuntain paperilehdestä, enintään 49 irtisanotaan muutosneuvotteluiden päätteeksi

Kaleva Mediaan kuuluvan Kaleva365 Oy:n muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden päättymisen myötä medialiiketoiminnasta irtisanotaan enintään 49 työntekijää, yritys tiedottaa.

Valtaosa irtisanomisista koskee jakelua, mutta myös toimituksissa on luvassa irtisanomisia. Irtisanomisperusteiset tehtävänmuutokset kohdistuvat enintään 9 henkilöön ja lomautukset enintään 11 henkilöön.

Lisäksi Kalevan sunnuntain paperisen lehden jakelusta luovutaan.

– Muutokset ovat seurausta rajusti kohonneista painon ja jakelun kustannuksista, sanoo Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen tiedotteessa.

Myös paikallislehti Raahen Seudun ilmestymiseen tulee muutoksia. Maanantain lehti jää huhtikuussa pois ja Raahen Seutu ilmestyy jatkossa keskiviikkoisin ja perjantaisin. Samalla Raahelaisen ilmestymispäivä vaihtuu perjantaista keskiviikolle.

Yhtiö kertoo tiedotteessa, että Kaleva Median käyttämän painopaperin hinta kaksinkertaistui viime vuonna Venäjän hyökkäyssodan ja sen aiheuttamien, koko Euroopan laajuisten painopaperin saatavuusongelmien takia.

Yhtiö lisäksi kertoo, että polttoaineiden hinnan nousun myötä myös jakelun kustannukset ovat nousseet merkittävästi.

– Erityisen suuri vaikutus sillä on Kaleva Median kaltaisessa yhtiössä, jossa jakelualueet ovat laajoja ja harvaan asuttuja. Posti on nostanut hintojaan yli 20 prosenttia, yhtiö kertoo.