Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Medvedev sekaisin New York Timesin artikkelista – kynäili "kannibaali-Dudasta" ja zombimaailmanlopusta

Sanomalehti New York Timesin julkaisemat tiedot Nord Stream -sabotaasiin mahdollisesti kytkeytyvästä Ukraina-mielisestä ryhmästä ovat tavoittaneet Venäjän entisen presidentin Dmitri Medvedevin.

NYT:n tiedustelulähteiden mukaan viime syyskuussa Itämerellä venäläistä kaasua toimittavat putket rikkoneet räjähdykset olisivat Venäjän presidentti Vladimir Putinia vastustavan ryhmän tekosia. Lehdelle puhuneet viranomaiset eivät kertoneet, oliko kyseisellä ryhmällä yhteyksiä Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyiin tai tämän hallintoon. Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov kiisti keskiviikkona Ukrainan osallisuuden räjähdyksiin.

Medvedev kuvailee Telegram-kanavallaan tiedustelutietoja "eeppiseksi Hollywood-draamaksi".

– Maailma avaa suunsa, kokee pienen yökkimisrefleksin, seuraa länsimaisen median suoliston toimintaa siitä, "kuka lopulta räjäytti Nord Stream -putket"? Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?, Medvedev kirjoittaa viitaten vuonna 1988 julkaistuun animaatio- ja näytelmäelokuvaan.

Seuraa monipuolista sanailua artikkelissa mainitusta Ukraina-mielisestä ryhmästä, Ukrainasta ja lännestä.

– Joka (erityisesti korostettuna) ei millään tavalla ole, ehdottomasti, kytköksissä (Stepan) Banderan Kiovaan tai gynekologien zombifioimaan Eurooppaan tai seniiliin hulluuteen syöstyyn Amerikkaan. Vain yksinäisiä sankareita, jotka ovat joutuneet kohtaamaan kirotut moskovalaiset! Maailman uusin pelastus kunniattomilta paskiaisilta, Medvedev kirjoittaa viitaten vuonna 2009 julkaistuun Quentin Tarantinon elokuvaan.

Medvedev luonnehtii kuvaamansa elokuvan näyttelijöitä kuitenkin "keskinkertaisiksi", ei Brad Pittin ja Christoph Waltzin veroisiksi. Ohjaajakaan ei hänestä ole Quentin Tarantinon tasolla.

– Typerää amerikkalaista propagandaa. Kukaan ei pidä siitä. Edes eurooppalaiset, jotka on myrkytetty uskomaan siihen. He voivat pahoin, kuin olisivat syöneet potkaa ja juoneet olutta, Medvedev kirjoittaa.

Haukuttuaan Ukrainaa ja länsimaita tuttuun tyyliinsä muutaman kappaleen verran, Medvedev päättää kirjoituksensa pohtimalla, millainen jatko-osa hänen kuvailemalleen elokuvalle on luvassa.

– Sen juoni olisi tällainen: samat sankarit tunkeutuvat valkoista jauhetta nuuskivan Zelenskyin bunkkeriin mielisairaalasta paenneen kannibaalin (Puolan presidentti Andrzej) Dudan kanssa. He ottavat hänet panttivangiksi ja sitten kuristavat hänet vahingossa. Ja sitten zombimaailmanloppu alkaa, kuten Last of Us -televisiosarjassa. Varatkaa popcornia, kirjoitus päättyy.