Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Sky Newsin lähde: Iran toimittanut Venäjälle 100 miljoonaa luotia ja 300 000 ammusta

Iranin on toimittanut salaa suuren määrän luoteja, raketteja ja kranaatteja Venäjälle Ukrainan sotaa varten, turvallisuuslähde kertoo Sky Newsille.

Lähteen mukaan Iran on aikeissa toimittaa lisää aseita Venäjälle.

Lähde väittää kahden Venäjän lipun alla kulkevan rahtilaivan lähteneen tammikuussa iranilaisesta satamasta Venäjälle Kaspianmeren kautta, kyydissään noin 100 miljoonaa luotia ja noin 300 000 ammusta.

Venäjä maksoi aseistuksesta lähteen mukaan käteisellä. Sky News ei ole vahvistanut itsenäisesti väitetyn sotilaallisen avun määrää. Yksi asiantuntija huomautti brittikanavalle, että avun määrä kuulostaa suurelta.

Iranin on syytetty toimittaneen aikaisemmin Venäjälle itsemurhalennokkeja, joilla Venäjä on iskenyt Ukrainan siviili- ja energiainfrastruktuuriin. Läntiset viranomaiset ovat myös varoittaneet Iranin olevan aikeissa toimittaa Venäjälle ballistisia ohjuksia, vaikkakin väitteille ei ole löytynyt konkreettista näyttöä.