Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Inflaatio ja idänliikenteen alasajo painoivat VR:n tulosta, mutta laajentuminen Ruotsiin nosti liikevaihtoa

VR Groupin liikevaihto kasvoi loka–joulukuussa 43,1 prosenttia ja oli 327,6 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto oli 0,1 miljoonaa euroa.

Konsernin toimitusjohtaja Elisa Markkula sanoo tiedotteessa, että liikevaihdon kasvua tukivat erityisesti kaukoliikenteen matkamäärien kasvu, hinnoittelumuutokset korkean energian hinnan takia ja VR:n laajentuminen Ruotsiin yrityshankinnan myötä.

VR-Yhtymä osti ruotsalaisen bussi- ja raideoperaattori Arriva Sverigen kesällä.

Idänliikenteen alasajo puolestaan laski liikevaihtoa. Markkulan mukaan vertailukelpoinen liiketulos oli heikko ja lähellä nollaa korkean energian hinnan, yleisen inflaation sekä idänliikenteen alasajon vuoksi.

– Kaukoliikenne ja lähiliikenne kehittyivät suotuisasti suhteessa pandemiaa edeltäneeseen tasoon. Kaukoliikenteen matkamäärät nousivat ja olivat kaksi prosenttia alle pandemiaa edeltäneen tason. Kaukoliikenne on painottunut merkittävästi viikonloppu- ja vapaa-ajan matkustamiseen, Markkula sanoo.

Hän lisää, että VR:n lähiliikenteessä matkamäärät olivat vain kaksi prosenttia vähemmän kuin ennen pandemiaa. Myös lähiliikenne painottui vapaa-ajan matkustamiseen.

Kokonaisuudessaan viime vuonna matkamäärät kasvoivat 55,7 prosentilla kaukoliikenteen junissa verrattuna toissa vuoteen. Matkoja tehtiin kaukoliikenteen junissa viime vuonna 13,2 miljoonaa.