Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

CNN: Yhdysvalloissa alkuvuoden aikana jo viisi vaaratilannetta lentoliikenteessä, tuorein maanantaina

Yhdysvalloissa on tapahtunut alkuvuoden aikana jo viisi vaaratilannetta lentoliikenteessä, kertoo uutiskanava CNN verkkosivuillaan. Tuorein vaaratilanne tapahtui maanantaina, kun JetBluen matkustajakone ja liikelentokone olivat vaarassa törmätä Bostonissa Loganin lentokentällä.

JetBluen Embraer E190 -mallinen kone oli laskeutumassa, kun Learjet-mallin liikelentokone lähti nousukiitoon risteävältä kiitotieltä. JetBluen koneen ohjaaja keskeytti laskun ja teki ylösvedon.

Yhdysvaltojen ilmailuhallinto FAA sanoo tutkivansa tuoreinta tapausta. FAA:n lausunnon mukaan Bostonin tapauksessa liikelentokoneen ohjaaja oli toistanut lennonjohdolta saamansa ohjeen mennä jonoon ja odottaa. Ohjaaja oli toistamisesta huolimatta aloittanutkin nousukiidon.

Yhdysvaltojen kansallinen liikenneturvallisuuselin (NTSB) ilmoitti CNN:lle, ettei se ole avannut vielä omaa tutkintaansa Bostonin vaaratilanteesta, vaikka se on tutkinut aiempia kuluvan vuoden tapauksia.

Edellinen vaaratilanne keskiviikkona Kaliforniassa

Edellinen vaaratilanne oli viime keskiviikkona Kalifornian Burbankissa. NTSB:n mukaan laskeutumassa ollut Mesa Airlinesin CRJ900-koneen ohjaaja teki ylösvedon, kun SkyWestin Embraer E175 -kone oli nousukiidossa samalla kiitoradalla.

5. helmikuuta Texasin Austinissa logistiikkayhtiö FedExin rahtikone oli laskeutumassa, kun samaan aikaan Southwestin matkustajakone oli lähdössä nousuun samalta kiitoradalta. Fedexin koneen lentäjä onnistui viime hetkellä välttämään törmäyksen. Koneiden välillä oli NTSB:n mukaan etäisyyttä vähimmillään vain reilut 30 metriä.

Honolulun tapauksessa 23. tammikuuta United Airlinesin Boeing 777 -kone ylitti erheellisesti kiitotien, jolle oli laskeutumassa yksimoottorinen rahtikone. Koneilla oli FAA:n mukaan etäisyyttä reilut 350 metriä.

13. tammikuuta New Yorkissa JFK:n lentokentällä American Airlinesin matkustajakone ylitti virheellisesti kiitotien, jolta oli samaan aikaan nousemassa Deltan matkustajakone.

BBC kertoo, että lukuisat vaaratilanteet sekä tammikuussa tapahtunut FAA:n tietoliikenneongelma johtivat Yhdysvaltojen senaatin kuulemistilaisuuteen 15. helmikuuta. Kuulemisessa FAA:ta kehotettiin tarkistamaan turvallisuustoimia sekä tutkimaan tietoliikennejärjestelmien toimivuutta.