Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Nuori nainen kuoli ampumavammaan, hovioikeus kovensi tuomiota

Vaasan hovioikeus on koventanut tuomiota tapauksessa, jossa nuori nainen kuoli ampumavammaan lokakuussa 2019. Hovioikeus katsoi kuitenkin käräjäoikeuden tavoin, että kyseessä oli törkeä kuolemantuottamus eikä tappo.

Tuomion mukaan Samuel Lars Ole Snellman, 37, ampui Pietarsaaressa sijaitsevassa asunnossa aseella kolme laukausta, yhden niistä ikkunasta ulos. Kahdesta asuntoon tähdätystä laukauksesta toinen osui naista päähän. Nainen menehtyi vammoihinsa myöhemmin samana päivänä.

Tuomittu kertoi poliisille, että kyseessä oli vahingonlaukaus. Poliisin teknisessä tutkinnassa ilmeni, että ase oli viallinen ja saattoi laueta, vaikka se oli varmistettu.

Syyttäjä vaati tuomitulle ensisijaisesti rangaistusta taposta. Kuolleen naisen omaiset puolestaan vaativat rangaistusta murhasta ja katsoivat, että veriteon taustalla oli mustasukkaisuus.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi Snellmanin neljän vuoden vankeuteen. Hovioikeus pidensi tiistaina antamassaan ratkaisussa vankeustuomion viiteen vuoteen. Törkeän kuolemantuottamuksen lisäksi Snellman tuomittiin muun muassa huumausainerikoksista sekä useista rattijuopumuksista.