Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Hiljainen hetki, liputus tai sinikeltainen valaistus – Ukrainan suurlähetystö on pyytänyt Suomen kuntia osoittamaan maalle tukeaan sodan vuosipäivänä

Ukrainan Suomen-suurlähetystö on pyytänyt Suomen kuntia osoittamaan julkisesti tukeaan Ukrainalle Venäjän hyökkäyksen alkamisen vuosipäivänä.

Kuntaliitto on välittänyt Suomen kunnille Ukrainan suurlähetystön toiveen, jossa kuntia pyydetään perjantaina esimerkiksi liputtamaan Ukrainan lipulla merkittävien rakennusten pihapiirissä, valaisemaan rakennuksia tai maamerkkejä Ukrainan lipun värein tai järjestämään hiljaisen hetken aamuyhdeksältä.

Kuntaliiton välittämässä viestissä ehdotetaan myös, että kunnat järjestäisivät mielenilmauksia ukrainalaisten tukemiseksi tai sijoittaisivat ukrainalaisia symboleja suosituille paikoille.

Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan tulee perjantaina helmikuun 24. päivänä kuluneeksi vuosi.

Muistotilaisuus Senaatintorilla

Työyhteisöviestinnän asiantuntija Hanna Kaukopuro-Klemetti kertoo maanantaina iltapäivällä STT:lle, että Kuntaliitto on pyytänyt kunnilta tietoa siitä, onko kunnissa aikeita osallistua tuenosoitukseen. Maanantai-iltapäivään mennessä 15 kuntaa oli ilmoittanut Kaukopuro-Klemetin mukaan osoittavansa Ukrainalle tukeaan, mutta hän arvioi määrän vielä nousevan viikon mittaan. Kaikki kunnat eivät ole myöskään viestineet Kuntaliitolle mahdollisista tuenosoituksistaan Ukrainalle, kertoo Kaukopuro-Klemetti.

Jotkut kunnat ovat myös jo viestineet ulospäin omista tavoistaan tukea Ukrainaa. Yksi suurista tapahtumista on esimerkiksi Helsingissä Senaatintorilla perjantai-iltana järjestettävä muistotilaisuus, jonka järjestävät Helsingin kaupunki, Helsingin seurakuntayhtymä ja Helsingin yliopisto valtioneuvoston kanslian kanssa.

"Mahdollisimman laaja tuenosoitus Ukrainalle"

Ukrainan lippu tai sen sinikeltaiset värit voivat näkyä myös joissain valtion rakennuksissa perjantaina. Johtava asiantuntija Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen valtioneuvoston kansliasta kertoo STT:lle, ettei varsinaista ohjetta anneta sille, miten voi osoittaa tukeaan Ukrainalle. Käytännössä kuitenkin tuenosoituksiin kannustetaan.

– Mahdollisimman laaja tuenosoitus Ukrainalle. Se on johtolankamme viestinnässämme ja teoissamme, Laakso-Liukkonen sanoo.

Perjantaina valtioneuvoston rakennuksissa, joissa on kaksi lipputankoa, liputetaan Laakso-Liukkosen mukaan sekä Ukrainan että Suomen lipuilla. Lisäksi Valtioneuvoston linnan ja Helsingin yliopiston edustoilla on Ukrainan lippurivit Senaatintorin tapahtuman yhteydessä.

Ulkoministeriön rakennus Merikasarmi on myös perjantaina määrä valaista sinikeltaiseksi.