Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Helsingin Ullanlinnan henkirikosta tutkitaan nyt murhana – mies vangittiin epäiltynä myös perheeseensä kohdistuneesta murhan yrityksestä

Helsingin Ullanlinnan henkirikoksesta epäiltyä lääkäriä epäillään nyt myös aiemmasta perheeseensä kohdistuneesta murhan yrityksestä. Jo aiemmin vaimonsa henkirikosepäilyn takia vangittuna ollut 48-vuotias mies vangittiin tänään käräjäoikeudessa epäiltynä viidestä murhan yrityksestä. Poliisi ilmoitti myös, että vaimoon joulukuussa kohdistunutta henkirikosta tutkitaan murhana.

Perheeseen kohdistunut epäilty murhan yritys tapahtui elokuussa 2021, kun miehen kuljettama auto putosi mereen Helsingin Kauppatorilla. Asiaa tutkittiin tuolloin, mutta koska muilla autossa olleilla ei ollut vaatimuksia asiassa, poliisi määräsi miehelle sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja päätti tutkinnan.

Mereen pudonneessa autossa oli tapahtumahetkellä yhteensä kuusi ihmistä, mukaan lukien nainen, jonka murhasta miestä nyt epäillään. Lisäksi autossa oli kaksi miehen ja kaksi naisen lasta. Kaikki saatiin pelastettua.

Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan mies sanoi kuulusteluissa, että kyseessä oli vahinko. Hänen mukaansa auto oli hänelle vieras, mistä syystä hän ilmeisesti oli unohtanut vaihtaa peruutusvaihteen.

– Siinä sitten sähläsin jotain ja meni ilmeisesti väärä vaihde päälle. Olin laittavinani pakin päälle, mutta auto lähtikin eteenpäin, kun painoin kaasua. En pystynyt pysäyttämään autoa ja menin paniikkiin tilanteessa. Minulla on selkeät muistikuvat vasta, kun auton keula osui veteen ja tuulilasi meni rikki, hän sanoi poliisille.

– Tilanne on ollut todella traumaattinen, ja olen syyttänyt itseäni tilanteesta. Kenellekään ei onneksi tullut vakavampia vammoja tilanteessa.

Poliisi kertoo aloittaneensa tapahtumista uuden esitutkinnan, sillä se pitää mereen ajamista suunniteltuna.

– Ullanlinnan henkirikostutkinnassa on ilmennyt asioita, joiden perusteella epäilemme, että mereen ajaminen vuonna 2021 on ollut suunniteltu teko. Toistaiseksi emme ota kantaa siihen, millaisia nämä ilmenneet asiat ovat, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja Tommi Lehtonen.

Henkirikoksen motiivi ei ole selvinnyt

Mies on ollut vangittuna joulukuusta lähtien henkirikosepäilyn vuoksi. Vangitsemisistunto pidettiin tuolloin Auroran sairaalassa. Poliisi epäilee, että mies surmasi vaimonsa pariskunnan yhteisessä kodissa aamuyöllä perjantaina 16. joulukuuta. Naisesta oli tehty katoamisilmoitus perjantaina.

Vuonna 1975 syntynyt nainen löytyi kuolleena lauantaina 17. joulukuuta aamulla, kun epäilty oli siirtämässä uhrin ruumista autoon.

Poliisi perustelee nimikkeen koventumista teon suunnitelmallisuudella.

– Syynä nimikkeen muuttumiseen ovat seikat, jotka ovat tulleet esiin tutkinnan aikana. Suunnitelmallisuutta tukevat useat erilaiset asiat, Lehtonen sanoo tiedotteessa.

Yksittäistä motiivia ei ole tutkinnassa selvinnyt. Epäilty on poliisin mukaan kertonut tapahtumista oman versionsa.