Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nuorten vaaleihin ilmoittautui ennätysmäärä järjestäjiä

Entistä useampi nuori saa harjoitella äänestämistä eduskuntavaalien edellä järjestettävissä nuorten vaaleissa. Järjestäviä tahoja on ilmoittautunut ennätysmäärä, yhteensä 895, kertoo nuorisovaaleja koordinoiva nuorisoalan kattojärjestö Allianssi.

Nuorten vaalit järjestään tällä kertaa 73 prosentissa Suomen kunnista. Järjestäjinä on ala- ja yläkoulujen luokkia, lukioita, ammatillisia oppilaitoksia ja nuorten kanssa toimivia tahoja, kuten nuorten työpajoja ja seurakunnan nuorisotyötä.

Nuorisovaaleja on järjestetty eduskuntavaalien yhteydessä 1990-luvulta asti. Tulokset julkaistaan 21. maaliskuuta yhteistyössä Ylen kanssa.

Allianssin nuorten osallisuuden asiantuntija Silja Uusikangas sanoi tavoitteen olevan, että nuorten vaalit sitouduttaisiin tulevaisuudessa järjestämään kaikissa Suomen kunnissa.

– Koulujen ja oppilaitosten demokratiakasvatuksella voidaan vähentää eriarvoisuutta sen välillä, miten nuoret ymmärtävät yhteiskuntaa ja kokevat voivansa vaikuttaa siihen, Uusikangas sanoi tiedotteessa.

Tulokset kertovat siitä, mitä nuoret pitävät tärkeänä, totesi Allianssin blogiin kirjoittanut pääministeri, SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin.

– Ja me puolueiden puheenjohtajat kyllä seuraamme tarkasti Nuorten vaalien äänestystulosta, Marin totesi.