Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Syyrian presidentti kiittelee Arabiemiraatteja avusta – myös Hizbollah vie Syyriaan ruokaa ja lääkkeitä

Syyrian presidentti Bashar al-Assad kiitteli sunnuntaina Arabiemiraatteja maan tarjoamasta avusta maanjäristysten jälkimainingeissa. Assad tapasi Damaskoksessa Arabiemiraattien ulkoministerin Abdullah bin Zayed al-Nahyanin ja sanoi Arabiemiraattien olleen yksi ensimmäisistä maista, jotka lähettivät Syyriaan avustuksia sekä etsintä- ja pelastusryhmiä.

Ulkoministeri vieraili Damaskoksessa edellisen kerran tammikuussa, jolloin hän myös tapasi Assadin. Vierailu oli merkki maiden lähenemisestä.

Maiden välit kiristyivät Syyrian sodan vuoksi, ja Syyria muun muassa erotettiin Arabiliitosta. Vuonna 2018 Arabiemiraatit avasi uudelleen suurlähetystönsä Syyriassa, mikä tulkittiin merkiksi pyrkiä saamaan Syyria takaisin maiden yhteisöön.

Arabiemiraatit on luvannut kymmenien miljoonien eurojen edestä apua Syyriaan. Varakas maa on jo lähettänyt sekä Turkkiin että Syyriaan hätäapua, ruokaa, lääkintätarvikkeita ja pelastushenkilöstöä.

Hizbollah lähetti rekoittain avustuksia

Myös Libanonin iranilaismielinen Hizbollah-järjestö on lähettänyt yli parikymmentä rekallista sekä ruokaa että lääkintäapua Syyrian Latakiaan, joka on presidentti Assadin hallussa oleva alue. Hizbollah on Assadin hallinnon keskeinen tukija, ja se on taistellut hallinnon joukkojen rinnalla huhtikuusta 2013.

Hizbollahin mukanaolo sodassa on saanut tilanteen kääntymään Assadin eduksi monilla alueilla.

Hizbollahin terveysviranomaisten mukaan lisää avustuksia ollaan lähettämässä matkaan. Avustukset toimitetaan Punaiselle puolikuulle ja Syyrian viranomaisille.

Avustusrekoissa on sekä Syyrian että Hizbollahin liput.

Libanon on pyrkinyt pysymään erossa Syyrian sodasta, mutta maa lähetti järistyksen jälkeen pitkästä aikaa korkea-arvoisen delegaation ja pelastusryhmän Damaskokseen. Delegaatio tapasi Assadin ja kertoi Libanonin olevan valmis avaamaan ilma- ja merireitit avun toimittamiseksi Syyriaan.

WHO-pomon mukaan Syyrian al-Assad on avoin rajanylityspaikkojen avaamiselle

Maailman terveysjärjestön WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kertoo Syyrian presidentin Bashar al-Assadin olevan avoin kapinallisalueiden rajanylityspaikkojen avaamiselle avustuskuljetuksia varten.

Kapinallisten hallussa olevilla alueilla Syyrian luoteisosissa tilanne on erityisen kurja maanjäristysten jäljiltä. Alueet eivät voi ottaa vastaan avustuksia Syyrian hallinnon hallussa olevien alueiden kautta ilman hallinnon lupaa, ja ainoa rajanylityspaikka Turkista vahingoittui järistyksessä.

WHO:n johtaja Tedros tapasi al-Assadin Damaskoksessa sunnuntaina.