Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

SPR on valmiudessa lähettää kenttäsairaala Turkkiin – “Odotamme paikallisen pyynnön täsmentymistä”

Suomen Punainen Risti (SPR) on valmiudessa lähettää kenttäsairaala Turkin ja Syyrian maanjärjestyksen avuksi, kertoo SPR:n kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen.

Kansainvälisen Punaisen Ristin sisarjärjestö Turkin Punainen Puolikuu työskentelee parhaillaan Turkin hallituksen kanssa avuntarpeen täsmentämiseksi.

– Yleensä pyyntö tulee noin vuorokauden sisällä, kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Korhonen kertoo.

Hän ennakoi, että todennäköisesti Turkin Punainen Puolikuu pyytää rahaa, henkilöstöä ja materiaalia. SPR odottaa, että avuntarve on täsmentynyt tiistaiaamuun mennessä. Tämän jälkeen kestää 2-3 päivää saada apu perille.

Kansainvälisellä Punaisella Ristillä ja Punaisella Puolikuulla on keskenään täysin yhteneväiset toimintatavat ja henkilöstö valitaan kulloinkin vapaana olevista auttajista. Auttamisen päävastuun ottaa yleensä kaksi maata, eli nyt esimerkiksi vaikkapa Suomi ja Norja.

– Suomi on kuuluisa logistiikan avustamisesta ja kuljetusten suunnittelusta, Korhonen toteaa.

SPR varautuu nyt antamaan rahallista apua, liikkuvan sairaanhoitoyksikön tai terveyskeskustyyppisen avustusyksikön. Oletettavasti tarve on sairaalatyyppiselle yksikölle, joka on auki yötä päivää. Apu sisältäisi ammattihenkilöstöä ja lääke- ja laiteapua.

Turkin ja Syyrian tuhoisassa maanjäristyksessä on tämänhetkisen tiedon mukaan kuollut 1 400 henkilöä ja loukkaantunut lisäksi tuhansia.